Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța. Brandul revine în prima ligă la 39 de ani de la debutul “Regelui”

Gabriel Peneș, Narcisa Tomulescu 21.06.2021, 14:14
Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța. Brandul revine în prima ligă la 39 de ani de la debutul “Regelui”

Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța. Brandul revine în prima ligă la 39 de ani de la debutul “Regelui” în Divizia A. De astăzi, în mod oficial, există o singură echipă, rezultată din fuziunea Viitorului, fosta campioană, cu formația de tradiție a orașului de la malul mării, Farul, ce va evolua din nou, după 13 ani, în Liga 1.

Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța

„Regele” e un om care tace și face. Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța. Luni, a fost făcut anunțul oficial privind fuziunea clubului Viitorul cu cea mai de tradiție formație din Constanța, Farul. Noua grupare va prelua acest nume, Hagi revenind, în altă postură, la echipa cu care a debutat în Divizia A (actuala Liga 1). Era 11 septembrie 1982, iar viitorul decar magic al naționalei a intrat în teren, în minutul 46 al meciului SC Bacău – Farul, câștigat de moldoveni cu 3-0. Hagi avea 17 ani, 7 luni și 7 zile. După nici 2 luni, el avea să marcheze și primul gol pe prima scenă fotbalistică. La 6 noiembrie 1982, el înscria un gol de kinogramă, în minutul 88 al partidei cu Steaua, scor 2-2. Cu toate acestea, „marinarii” aveau să retrogradeze la capătul acelui sezon.

Farul s-a mai „jucat” cu „naveta” între A și B încă o vreme, dar în 2008 a retrogradat fără să mai reușească încă o revenire în ceea ce a devenit Liga 1. La 39 de ani de la debutul lui Hagi în tricoul constănțenilor, echipa revine pe prima scenă, avându-l pe Hagi în dublu rol: cel de acționar, dar și de antrenor-manager al formației. Lângă el se vor afla, Gică Popescu, președinte al clubului, Tiberiu Curt – vicepreședinte, Ciprian Marica și Zoltan Iasko, ceilalți doi acționari. Clubul va fi susținut, de asemenea, de primarul Constanței, Virgil Chițac și de președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Promisiunea făcută de Gheorghe Hagi pentru noua echipă Farul Constanța. Brandul revine în prima ligă la 39 de ani de la debutul “Regelui”
Gheorghe Hagi a debutat în Divizia A în tricoul celor de la Farul Constanța, pe 11 septembrie 1982/Sursa foto: Facebook – Gheorghe Hagi

Brandul revine în prima ligă la 39 de ani de la debutul “Regelui”

Gică Hagi a promis performanță la cel mai înalt nivel, conform declarațiilor sale făcute în conferința de presă în care a fost anunțată, oficial, fuziunea celor două cluburi.

Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Îi mulțumesc lui Ciprian pentru că a înțeles că acesta este singurul drum. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru. Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat Gică Hagi, citat de playsport.ro.

La rândul său, Gică Popescu a declarat că este un moment emoționant, ce are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importante branduri dobrogene și întoarcerea lui Gică Hagi pe banca tehnică.

Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului. Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă”, a spus noul președinte al Farului Constanța, Gică Popescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....