Programul Metrorex de Paște 2023. Cum vor circula metrourile în Noaptea de Înviere

Cazacu Alexandru 13.04.2023, 23:39
Programul Metrorex de Paște 2023. Cum vor circula metrourile în Noaptea de Înviere

Nu cu mult timp, în urmă Metrorex a anunțat programul de funcționare a metroului în perioada sărbătorilor pascale. După cum se arată în programul Metrorex de Paște 2023, trenurile de metrou vor circula după un orar special de sărbători. Iată cum va circula metroul din Capitală în noaptea de Înviere și de Paște.

Programul Metrorex de Paște 2023. Trenurile de metrou circulă după un program special

Conform reprezentanților Metrorex, începând de vineri, 14 aprilie, și până luni, 17 aprilie (inclusiv), trenurile de metrou din Capitală vor circula pe toate magistralele, însă după un program special.

După cum se arată în comunicatul transmis de Metrorex, „în zilele de 14, 15, 16 și 17 aprilie 2023, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale”.

Cum circulă trenurile de metrou în Noaptea de Înviere

De asemenea, compania a anunțat că, în noaptea de Înviere, între orele 23:00 – 01:00, metroul va circula la un interval de aproximativ 10 minute. Începând cu ora 01:00 și până la 05:00, trenurile de metrou vor circula la un interval de circa 20 de minute.

La fel ca și în anii trecuți, călătorii nu au voie în trenurile de metrou cu lumânări sau candele aprinse. Metrorex a luat această decizie pentru a evita posibilele incidente.

„Menționăm că accesul în metrou cu foc deschis (lumânări aprinse, candele aprinse, etc) este strict interzis pentru evitarea oricăror evenimente nedorite”, precizează Metrorex.

Cum circulă autobuzele și tramvaiele din București în perioada sărbătorilor pascale

Și Societatea de Transport București a anunțat programul după care vor circula autobuzele și tramvaiele sale în perioada Paștelui. Compania a transmis că în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat atât de autobuzele liniilor de noapte, cât și de cele ale liniei 783, conform orarului obișnuit.

De asemenea, tramvaiele liniei 41 vor fi menținute în circulație până la ora 03.00. Acestea vor circula la intervale de 20 de minute, mai transmite STB. Călătorii pot consulta programele de circulație pentru fiecare linie de transport pe site-ul stbsa.ro.

Programul Metrorex de Paște 2023
Programul Metrorex de Paște 2023. Cum circulă metroul în perioada sărbătorilor pascale

CNAIR a anunțat restricții de circulație până luni, 17 aprilie

Începând din data de 13 aprilie și până în a doua zi de Paște (inclusiv) vor fi impuse restricții de circulație pentru mașinile cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„CNAIR informează participanții la trafic că potrivit prevederilor Ordinului ministrului transporturilor și ministrului afacerilor interne nr. 1249 – 132/2018, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de joi, 13 aprilie, 14 aprilie 2023 (Vinerea Mare), sâmbătă 15 aprilie, 16 aprilie și 17 aprilie (prima și a doua zi de Paște)”, se arată pe site-ul companiei.

Joi, 13 aprilie, restricțiile sunt aplicate în intervalul orar 16.00 – 22:00 și vizează autostrada A2, București (intersecția cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Fetești – Cernavodă – Constanța ( intersecția dintre autostrăzile A2 și A4). În restul zilelor, interdicția este în vigoare între orele 06:00 și 22:00.

De asemenea, restricțiile de circulație vor fi aplicate și pe DN7, Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1). Joi, restricțiile vor fi în vigoare de la ora 18:00 la 22:00, iar în celelalte zile între 06:00 și 22:00.

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 va fi interzisă și pe DN39, Agigea (intersecția DN39 cu DN 39A) – Mangalia (limita municipiului). Pe acest tronson, restricțiile se aplică joi în intervalul orara 16:00 – 22:00. În celelalte zile, interdicția se va aplica între orele 06:00 și 22:00. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, încălcarea prevederilor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Ei bine, iată că am ajuns la finalul articolului, iar noi am aflat împreună care este programul Metrorex de Paște 2023, dar și cum circulă autobuzele STB în această perioadă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...