Programul „Litoralul pentru toţi”. De ce condiţii se pot bucura românii pentru doar 80 de lei pe noaptea de cazare

Elena Avramescu 21.05.2021, 18:34
Programul „Litoralul pentru toţi”. De ce condiţii se pot bucura românii pentru doar 80 de lei pe noaptea de cazare

Veşti bune pentru români! A început programul „Litoralul pentru toți”. Peste 50 de hoteluri pun la bătaie aproape 4.000 de locuri de cazare, iar tarifele sunt mai mult decât accesibile. Cel mai ieftin este la un hotel de două stele, însă tot mai mulți români par să se îndrepte către unitățile de cazare în sistem all inclusive.

În ce perioadă se desfăşoară programul Litoralul pentru toţi

În mod normal primii turiști ar fi trebuit să ajungă încă din aceste zile. Experiența anilor trecuți însă a demonstrat că românii sunt mai precauți și cum în această perioadă vremea poate fi mai capricioasă, cei mai mulți și-au făcut rezervări începând de săptămâna viitoare. Cei care și-au făcut însă rezervare cu siguranță nu vor regreta. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte ceea ce înseamnă 80 de lei pe noapte pentru un cuplu, la un hotel de două stele, fără însă alte servicii sau facilitați incluse.

Programul Litoralul pentru Toți se desfășoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021. 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre s-au înscris la acest program cu un număr total de 4.000 de locuri. Hotelierii au păstrat tarifele de anul trecut care sunt de altfel cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon.

“În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse. În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR.

Programul Litoralul pentru toti. De ce condiii se pot bucura romanii pentru doar 80 de lei pe noaptea de cazare (2)
Programul Litoralul pentru toti. De ce conditii se pot bucura romanii pentru doar 80 de lei pe noaptea de cazare 

Tarife de la 80 de lei pe noapte. Ce servicii se oferă

Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun și costă 80 lei/noapte pentru două persoane. La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopți. Chiar și așa tot mai mulți români par să fie atrași de acest sistem, care le oferă totul fară să fie nevoiți să mai părăsească hotelul.

„Noi startul real când deschidem, îl avem pentru acel pachet de vacanță al copiilor începând cu 28 mai. Avem multe oferte pentru cei mici și pentru părinții. Tarife reduse, de la 80 de lei pe camera fără mic dejun. Mesele se pot lua la liber. Este un pachet bine conturat, cu gratuități la cazare , incluse servicii de agrement, tenis, fiecare unitate oferă ceva, gratuități și la mesele pentru copii. După această dată revenim la programul normal, litoral pentru toți, cu tarife mici.

În Romania se caută mult all inclusive. Pachetele sunt atractive și bine îmbrăcate petru că la all inclusive nu mai au alte griji , stiu la ce să se aștepte. Își pot calcula bugetul din timp”, a declaratAnca Nedea, hotelier.

Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 38 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. La fel ca în anii trecuți, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...