Program STB și Metrorex de Revelion. Cum circulă transportul în comun în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie

Ana Anitoiu, Iancu Andreea 30.12.2022, 21:05
Program STB și Metrorex de Revelion. Cum circulă transportul în comun în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie

Programul STB și Metrorex de Revelion a fost anunțat. Bucureștenii se vor putea baza pe transportul în comun în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie, astfel încât să se deplaseze ușor între locul petrecerii de Anul Nou și locuință.

Programul Metrorex de Anul Nou

Compania Metrorex a transmis că trenurile de metrou vor circula de Revelion la un interval de 10 minute între orele 23:00 – 01:00 și la un interval de 20 minute între orele 01:00- 05:00, pe toate magistralele.

„Anul acesta nu ai cum să ratezi petrecerea de Revelion. Călătorești sigur, ieftin și rapid. Cu metroul prinzi distracția în noaptea dintre ani, trenurile circulând la un interval de 10 minute între orele 23:00 – 01:00 și de 20 minute între orele 01:00- 05:00, pe toate magistralele de metrou. La mulți ani și un An Nou fericit”, arată mesajul transmis de Metrorex.

STB a anuntat programul de Revelion

Programul STB de Revelion

De asemenea, Societatea de Transport București (STB) a anunțat programul pentru zilele de 31 decembrie, 1 și 2 ianuarie.

„În toată perioada 25.12.2022 – 02.01.2023, autobuzele celor 21 de linii cu program consacrat de noapte și cele ale liniei 783 vor asigura serviciul de transport pe timp de noapte după programul normal. Pe 02.01.2023, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.

Începȃnd de vineri, 30.12.2022, autobuzele liniei 223 vor efectua opriri suplimentare pe sensul spre terminalul Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, în noua stație Pasarelă, situată pe Splaiul Unirii, între stațiile Șoseaua de Centură și Nicolae Teclu.

Autobuzele liniilor 182, 382 şi 667 vor efectua opriri în staţiile Şos. Colentina (aferentă liniilor 282 și N103) și Doamna Ghica (situate pe Şos. Colentina, ȋnainte şi după intersecţia cu Str. Doamna Ghica).

Totodată, autobuzele liniilor 382 și 667 vor intra pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Colentina după efectuarea staţiei Doamna Ghica (amplasată după intersecţia Şos. Colentina/Str. Doamna Ghica) şi vor circula până la intersecția cu Str. Ziduri Moşi (382), respectiv până la rondul Bucur Obor (667).”, a transmis STB.

Restricții de circulație în București, de Revelion

Brigada Rutieră a anunțat că vor fi restricții de circulație în București, de Revelion, începând de sâmbătă, 31 decembrie, ora 19:00, până duminică, 1 ianuarie, ora 00:30, în zona Parcului Titan, unde va avea loc un eveniment de Anul Nou.

Unde va fi restricționat traficul rutier

Șoferii nu vor putea circula pe: bulevardul Liviu Rebreanu, segmentul de drum cuprins între strada Câmpia Libertății și bulevardul Nicolae Grigorescu, strada Câmpia Libertății, segmentul de drum cuprins între strada Baba Novac și bulevardul Liviu Rebreanu, strada Lunca Bradului, segmentul de drum cuprins între bulevardul Liviu Rebreanu și bulevardul Nicolae Grigorescu.

Ce rute ocolitoare vor putea folosi șoferii

În schimb, aceștia vor avea la dispoziție rute ocolitoare, precum: Bulevardul Camil Ressu, bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Baba Novac, Șoseaua Mihai Bravu, conform unei hărți publicate de Brigada Rutieră.

Polițiștii de la Brigada Rutieră le-au cerut șoferilor să circule cu prudență şi să evite pe timpul deplasării manifestările ce le pot pune în pericol propria siguranţa, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.

Brigada Rutieră le-a mai cerut șoferilor: să folosească mijloacele de transport în comun pentru a preîntâmpina blocajele în trafic; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze fără motiv întemeiat în cazul în care se află în zone aglomerate; precum și să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru siguranța circulației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...