Program Mega Image 16 – 22 martie. Orarul magazinului în condițiile situației de urgență

Daria Petrescu 18.03.2020, 20:36
Program Mega Image 16 – 22 martie. Orarul magazinului în condițiile situației de urgență

România intră în stare de urgență înecând de luni, 16 martie. Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă. Starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile. Aceasta prevede măsuri excepționale economice sau de ordine publică

Orarul magazinului Mega Image , în condițiile situației de urgență, rămâne același

Dacă Mall-urile din Capitală au decis să își reducă programul, din cauza pandemiei de coronavirus, hypermarketurile şi farmaciile funcționează după același program. Același lucru se întâmplă și în cazul Mega Image.

Mall-urile își reduc programul

Unele mall-uri vor funcționa după programul 12-20, față de 10-22, cum se întâmplă în prezent. În schimb, hypermarketurile şi farmaciile din centrele comerciale respective vor avea program normal.

Retailerii au primit de la autorități o listă cu principalii pași de urmat pentru a limita răspândirea coronavirus
Retailerii au primit de la autorități o listă cu principalii pași de urmat pentru a limita răspândirea coronavirus

De luni, centrele comerciale din Bucureştin care îşi vor ajusta programul de funcţionare la opt ore pe zi sunt:

-Promenada Mall

-Mega Mall

-Vulcan Value Centre

-Iris Titan Shopping Center, anunţă compania într-un comunicat citat de Mediafax.

Măsuri excepționale în hypermarketuri din cauza coronavirus

Retailerii au primit de la autorități o listă cu principalii pași de urmat pentru a limita răspândirea coronavirus. Asta,  atât în rândul angajaților cât și al cumpărătorilor, potrivit economica.net.

Pentru a ține în frâu Covid-19, magazinele trebuie să respecte anumite proceduri interne, au stabilit autoritățile. Astfel, retailerii trebuie să:

– dubleze acțiunile de dezinfecție la casele de marcat și pe alte suprafețe din magazin,

– intensifice acțiunile de dezinfectare a cărucioarelor și a coșurilor de cumpărături;

– să instaleze recipiente cu dezinfectant pentru clienți atât la intrarea în magazine, precum și în alte puncte importante din hipermarketuri

– să comunice publicului și angajaților toate mesajele de prevenție care au fost transmise de către autorități

– de asemenea, să desfășoare o amplă campanie de informare a angajaților în legătură cu măsurile de prevenție și de conduit.

Măsuri care se pot dispune pe durata stării de urgență (Capitolul 6, OUG nr.1/ 1999)

-organizarea și asigurarea cu prioritate a transporturilor, comunicațiilor, produselor, resurselor și infrastructurii pentru nevoile forțelor destinate apărării;

-închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.

-rechiziționarea de bunuri, potrivit legii.

Potrivit Ordonanței de urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, „starea de asediu și starea de urgență sunt măsuri excepționale care se instituie în cazuri determinate de apariția unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale sau a democrației constituționale ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre”.

Urmăriți Impact.ro și pe