Program de 12 ore pe zi în România. Ce trebuie să ştie neapărat angajaţii care vor lucra astfel

Stan Filon 17.06.2022, 16:16
Program de 12 ore pe zi în România. Ce trebuie să ştie neapărat angajaţii care vor lucra astfel

Mulți români lucrează câte 12 ore pe zi, lucru cale este legal în România, deoarece acest program de lucru este reglementat de Codul Muncii. Toți angajații din România care lucrează în astfel de ture trebuie însă să cunoască legea și ce înseamnă tura de 12 ore. Scrie negru pe alb în codul Muncii, iar angajatorii trebuie să țină cont de legea aflată în vigoare, deoarece pot plăti amenzi serioase.

Ce implică programul de 12 ore pe zi

Angajații din România care lucrează în ture de 12 ore trebuie să știe că, potrivit Codului Muncii, nu trebuie să depășească 48 de ore lucrate pe săptămână. Astfel, dacă se lucrează timp de două zile consecutiv, atunci următoarele două zile trebuie să fie libere, potrivit Codului Muncii. De exemplu, dacă o persoană lucrează luni și marți acest număr de ore, înseamnă că miercuri și joi va fi liber, apoi vineri și sâmbătă va reveni la muncă.

De asemenea, angajații trebuie să știe și de ce pauze trebuie să beneficieze, în timpul programului de lucru de 12 ore. Astfel, fiecare angajat care muncește în tura de 12 ore trebuie să știe că au dreptul la o oră de pauză, inclusă în programul de muncă. Rezultă astfel un program efectiv de muncă de 11 ore. De asemenea, angajatorul are obligația de a ține evidența orelor pe care le lucrează fiecare angajat. Trebuie să fie consemnate orele de începere și de terminare a programului și prezentate către Protecția Muncii de câte ori este nevoie.

Ce implica programul de 12 ore pe zi 
Ce implica programul de 12 ore pe zi

De ce pauză beneficiază angajații care muncesc în ture de 12 ore

Orele la care angajatul ajunge și pleacă de la muncă trebuie să fie înregistrate în pontaj. De asemenea, trebuie menționată și pauza de masă de o oră, la care prestatorul are dreptul prin lege. Trebuie menționat faptul că cu toate că prevederile sunt stabilite în Codul Muncii, unele societăți private au regimuri diferențiate, cum ar fi industria HoReca, domeniul sănătății sau benzinăriile.

Repausul săptămânal este de minim 48 de ore consecutive şi se acordă, de regulă, sâmbăta şi duminica. Însă, există şi situaţii în care acesta ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, caz în care poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin Regulamentul Intern/Contractul Colectiv de Muncă (după caz). Salariaţii vor beneficia în această situaţie de un spor la salariu (spor de weekend), stabilit de angajator prin regulamentul intern/Contractul Colectiv de Muncă (după caz) al societăţii nu exista un spor minim stabilit prin lege!

Ce amenzi sunt prevăzute pentru angajatorii care nu respectă timpul de rapaus

Zilele de repaus săptămânal pot fi acordate şi cumulat, în anumite situaţii de excepţie, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizaţia Inspectoratului Teritorial de Muncă şi acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor. În astfel de cazuri, salariații au dreptul la dublul compensațiilor acordate în mod normal pentru muncă suplimentară, deci vor primi un spor de minim 150% (vezi art.137 alin.5 din Codul muncii).

Atenție! Angajatorii care nu respectă regulile privitoare la repausul săptămânal pot primi amenzi între 1.500 și 3.000 de lei de la inspectorii de muncă. Potrivit Legii nr. 203/2018, angajatorul are posibilitatea de a plăti jumătate din minimumul amenzii prevăzute de lege (şi nu minimul amenzii date de organul constatator) în termen de cel mult 15 zile lucrătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe