Prognoza meteo zilnică vineri, 10 martie 2023. Vremea se schimbă în jumătate de țară

Beatrice Dumitru 09.03.2023, 23:41
Prognoza meteo zilnică vineri, 10 martie 2023. Vremea se schimbă în jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 10 martie 2023. În țară, vremea va fi instabilă din punct de vedere termic. Meteorologii au anunțat că temperatura din termometre continuă să crească și va ploua local.

Cum e vremea în țară

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil pe parcursul zilei și va deveni mai mult noros spre seară și noaptea, când va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar trecător vor fi posibile descărcări electrice. În regiunile vestice, cantitățile de apă pot depăși 10…15 l/mp. La altitudini de peste 2000 m se vor produce precipitații mixte.

ANM a anunțat că temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 21 de grade Celsius, iar cele minime între 3 și 11 grade Celsius. La munte vântul va sufla cu putere cu peste 50 de km/h și local în celelalte regiuni ale țării. . Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, se va forma ceață.

Prognoza meteo zilnică vineri, 10 martie 2023. Vremea se schimbă în jumătate de țară
Vremea în România, vineri, 10 martie 2023.

Vremea în București vineri, 10 martie 2023

În Capitală, cerul va fi în mare parte înnorat, vântul va sufla cu 15 km/h dinspre Sud. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată din calendar, iar temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Pe timpul nopții probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va crește Vântul va fi slab și moderat, ar temperatura minimă va fi de 9 grade Celsius.

Vremea în Constanța vineri, 10 martie 2023

Cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla variabil, iar temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius. Pe timpul nopții cerul se înseninează, iar temperatura minimă va fi de 9 grade Celsius.

Vremea în Brașov vineri, 10 martie 2023

Cerul va fi în mare parte înnorat, vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius. Noaptea sunt șanse să plouă în averse și se va înregistra o temperatură minimă de 6 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...