ANM a actualizat prognoza meteo. Ce fenomene neobișnuite sunt așteptate la finalul lunii martie

Badea Violeta 07.03.2023, 16:39
ANM a actualizat prognoza meteo. Ce fenomene neobișnuite sunt așteptate la finalul lunii martie

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis previziunile meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va arăta vremea în perioada următoare. Află, din rândurile de mai jos, ce fenomene neobișnuite sunt așteptate la finalul lunii martie!

Prognoza meteo pentru luna martie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În urmă cu puțin timp, experții ANM au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Conform specialiștilor, va fi un început de primăvară cu temperaturi peste cele specifice perioadei din calendar. De vreme caldă vom avea parte pe tot parcursul lui martie.

Spre sfârșitul lunii, însă, valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Totodată, și precipitațiile vor începe să-și facă simțită prezența în anumite regiuni ale țării. Iată ce a transmis ANM:

Cum va fi vremea in luna martie
Cum va fi vremea in luna martie

Prognoza meteo pentru intervalul 6 – 13 martie

Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă din calendar, în aproape toate regiunile țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în părțile de sud și de sud-est ale României. În vest, regimul pluviometric va fi excedentar. Precipitații scurte vor fi și în nord-vestul, dar și în centrul României.

Prognoza meteo pentru intervalul 13 – 20 martie

Valoarea medie a aerului va fi mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă, în toate zonele țării. Precipitații neînsemnate cantitativ vor fi semnalate în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele de munte. În restul țării, meteorologii anunță precipitații apropiate de cele specifice pentru această dată.

Citește și Fenomenul meteo care va afecta România în luna martie. Anunțul ANM la început de primăvară!

Prognoza meteo pentru intervalul 20 – 27 martie

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului, la nivelul întregii țări. În toate zonele, regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar.

Prognoza meteo pentru intervalul 27 martie – 3 aprilie

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În jumătatea de sud a țării, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare. În rest, vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acestă dată din calendar.

Citește și Meteorologii de la nivel global trag un semnal de alarmă. Ce efecte aduce cu sine El Nino, fenomenul care prinde contur în 2023!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...