Prognoza meteo zilnică, sâmbătă 23 iulie 2022. Bucureștiul se topește, cum e situația în țară

Ana Anitoiu 23.07.2022, 07:15
Prognoza meteo zilnică, sâmbătă 23 iulie 2022. Bucureștiul se topește, cum e situația în țară

Prognoza meteo zilnică pentru sâmbătă, 23 iulie 2022, a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Specialiștii au avertizat că Bucureștiul se topește și au explicat cum stă situația în țară. Sunt valabile un Cod portocaliu și un Cod galben de caniculă în unele regiuni.

Prognoza meteo sâmbătă, 23 iulie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, un Cod portocaliu de caniculă este valabil sâmbătă, ca și vineri, în județele: Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și o parte din Caraș Severin.

„În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 – 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată avertismentul emis de ANM.

De asemenea, este valabil un Cod galben de caniculă în aproape tot restul țării, în afară de: Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău, Covasna, Harghita, Brașov și o parte din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vrancea, Buzău, Tulcea și Constanța.

În județele vizate de Codul galben, conform hărții de mai sus, ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 18 – 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo zilnica, sambata 23 iulie 2022
Avertismente de Cod portocaliu si Cod galben, valabile sambata in Romania. Foto: ANM

Vremea în București, sâmbătă, 23 iulie

ANM a emis și o prognoză specială pentru București. Potrivit meteorologilor, începând de vineri și până luni, 25 iulie, Capitala se va topi, iar locuitorii ei vor trebui să se protejeze de căldură. Mai exact, valul de căldură va persista și se va intensifica, iar maximele se vor situa între 37 și 39 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 17 – 20 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări în seara zilei de duminică, 24 iulie, și în noaptea de duminică spre luni, când va crește probabilitatea de apariție ploilor, descărcărilor electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

Urmăriți Impact.ro și pe