Măsuri de ultimă oră la Guvern, după valul de caniculă care sufocă România. Va fi activată o celulă de criză

Mihnea Tălău 20.07.2022, 13:13
Măsuri de ultimă oră la Guvern, după valul de caniculă care sufocă România. Va fi activată o celulă de criză

Temperaturile foarte ridicate produc consecințe. Începând de joi, la nivelul Guvernului va fi activată o celulă de criză, coordonată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că aceasta va fi destinată monitorizării efectelor produse de temperaturile foarte ridicate, prognozate de meteorologi.

Celula de criză va monitoriza efectele produse de temperaturile foarte ridicate

Primul-ministru a vorbit și despre măsurile preventive luate până acum împotriva efectelor secetei din agricultură, dar și a temperaturilor foarte ridicate care sunt așteptate în perioada următoare.

Cât despre efectele secetei din agricultura, Nicolae Ciucă a afirmat că a fost înființat un Comitet interministerial, întrunit marți, care este coordonat de Ministerul Agriculturii. Acesta va monitoriza și căuta soluții în privința regiunilor și culturilor afectate, potrivit hotnews.ro.

„De asemenea, tot ieri, am discutat cu reprezentantul Institutului National de Meteorologie și Hidrologie si prognozele pentru perioada imediat următoare evidențiază temperaturi foarte ridicate motiv pentru care am să dau sarcină Departamentului pentru Situații de urgență pentru ca la nivelul Centrului national de coordonare și conducere a intervenției interventii (CNCCI) să funcționeze o celulă de criza care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate.”, a declarat premierul.

 

Prognoza meteo zilnica, 19 iulie 2022

Activitatea la nivel național va fi coordonata de DSU, împreună cu celelalte ministere de linie vor fi luate măsuri de informare a populației și de identificare a persoanelor vulnerabile.

Ministerul Sănătății va furnizează un pachet de informații astfel încât cetățenii să poată să aibă cunoștință despre efecte și despre punctele de ajutor care vor fi instalate ca urmare a deciziei de la nivelul a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Mai mult, la nivelul Guvernului va fi înființată o platformă de informare cu toate aceste date și informații.

Avertizări de caniculă în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod galben și Cod portocaliu de caniculă valabile în următoarele zile în aproape toată țara.

Valorile termice vor ajunge în cursul zilei la 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...