Prognoza meteo zilnică, luni 25 iulie. Ce temperaturi așteptăm în această zi

Andra Daoud 25.07.2022, 06:05
Prognoza meteo zilnică, luni 25 iulie. Ce temperaturi așteptăm în această zi

Săptămâna începe cu vreme caldă în majoritatea regiunilor. Local, se vor aduna norii, însă pe perioade scurte și doar izolat. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea luni, 25 iulie, în România. La ce temperaturi să ne așteptăm în prima zi a săptămânii și ce urmează din punct de vedere termic în perioada următoare.

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 25 iulie

După câteva zile caniculare, temperaturile se mențin ridicate și săptămâna următoare. Potrivit meteorologilor, ziua de luni vine cu vreme caldă și unele înnorări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra în general în jurul valorii de 33 de grade, însă vor fi și zone unde se vor înregistra valori mai scăzute. Pe litoral și în Deltă, valorile termice se vor încadra între 28 și 30 de grade.

Minimele vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiuni și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare, mai ales la orele amiezii. În zonele montane, pe arii restrânse, vor fi averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil grindină și vijelii. Aceste fenomene vor fi posibile seara și noaptea, izolat în nordul și nord-vestul teritoriului.

Prognoza meteo zilnica, luni 25 iulie
Prognoza meteo zilnica, luni 25 iulie

Temperaturile ridicate afectează agricultura

Valul de caniculă și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă își spun cuvântul în ceea ce privește culturile agricole. Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit în urmă cu câteva zile despre impactul pe care vremea îl are asupra agriculturii:

„În acest an agricol Moldova este zona cea mai afectată. Dacă în anul agricol 2019 – 2020, cel mai recent an agricol secetos, în Dobrogea am înregistrat cea mai mică cantitate de precipitaţii din istorie, reprezentând valoarea cea mai coborâtă, de numai 229,2 litri pe metru pătrat, în acest an în Moldova înregistrăm cea mai coborâtă valoare, de 322,6 litri pe metru pătrat pătrat.

Observăm nuanţele de galben ce caracterizează starea de secetă pedologică extremă în Moldova, în Dobrogea, în Bărăgan, nu în ultimul rând în Banat, în Crişana şi în Maramureş, dar şi areale din Câmpia Română sau în centru, cea mai mare parte a Transilvaniei”, a declarat Elena Mateescu într-un interviu pentru Agerpres.

„În aceste regiuni, practic, analizăm cantitatea de precipitaţii de la 1 septembrie până în 17 iulie observăm, comparativ cu anul 2019 – 2020 că în cea mai mare parte a regiunilor cantităţile de precipitaţii în acest an sunt mai mici, exceptând de această dată Dobrogea, dar care şi în acest an are o cantitate de doar 50% din normalul perioadei analizate.”, a mai spus specialistul ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe