Prognoza meteo zilnică, joi 25 august 2022. Se anunță o zi caniculară în mai multe regiuni ale țării

Anca Manolica 25.08.2022, 06:00
Prognoza meteo zilnică, joi 25 august 2022. Se anunță o zi caniculară în mai multe regiuni ale țării

Prognoza meteo zilnică, joi 25 august 2022. După o zi ce s-a aflat sub două avertizări meteo ANM, una de Cod Galben de vijelii și alta de Cod Galben de caniculă, atenționarea ce vizează temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat rămâne în continuare în vigoare și astăzi, atunci când gradele în termometre vor indica până la 34 de grade în anumite zone din țară.

Prognoza meteo zilnică, joi 25 august 2022

Ziua de joi, 25 august, vine cu vreme călduroasă în aproape toată țara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, acolo unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va trece de pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua jumătate a zilei și la începutul nopții în regiunile de munte și în zonele vestice și sud-vestice unde doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în regiunile de sud-est și pe alocuri la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, în special în depresiunile intramontane, izolat se va instala ceața.

Cum va fi vremea în Capitală

Și în București vremea va fi călduroasă, aflându-se sub avertizare de Cod Galben de caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 18 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană.

Cerul va fi variabil si vor exista unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții când doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.

Cod Galben de caniculă pe 27 august

Avertizarea de Cod Galben aduce temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat pe parcursul a patru zile. Avertizarea este valabilă începând din 24 august până sâmbătă, 27 august.

„Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.”, informează meteoromania.ro.

Cod Galben de caniculă / foto: meteoromania.ro
Cod Galben de caniculă / foto: meteoromania.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...