Prognoza meteo zilnică, 4 iulie 2022. ANM anunţă temperaturi record pentru luni

Redacția IMPACT 03.07.2022, 20:02
Prognoza meteo zilnică, 4 iulie 2022. ANM anunţă temperaturi record pentru luni

ANM a emis prognoza meteo zilnică, valabilă pentru 4 iulie 2022. Conform meteorologilor, vremea se anunţă caniculară în prima zi a săptămânii şi sunt aşteptate temperaturi record.

Prognoza meteo luni, 4 iulie 2022. Sunt aşteptate temperaturi record

Prognoza meteo zilnică nu aduce veşti bune! Pentru luni, 4 iulie 2022, şi marţi, 5 iulie 2022, meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod portocaliu pentru zonele joase din vestul și nord-vestul țării privind un val de căldură, fiind prognozate recorduri absolute de temperaturi ale acestei perioade.

Astfel, în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia sau chiar depăşi recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36 – 38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18 – 22 de grade.

De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă și caldă, dar cu disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 28 de grade.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 4 iulie 2022
Prognoza meteo ANM pentru luni, 4 iulie 2022

România, împărțită între caniculă și furtuni

După valul de caniculă, săptămâna aceasta sunt anunţate ploi mai însemnate cantitativ decât normalul acestei perioade.

„Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime. În 29 iunie și până în prezent, de când am atenționat în ceea ce privește valul de căldură persistent și indicele de temperatură – umezeală, disconfortul a fost deosebit de ridicat.

În fiecare zi am atins recorduri ale valorilor de temperatură maxime zilnice.

În a doua jumătate a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii „, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, conform Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe