Prognoza meteo, vineri, 6 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi

Diana Radu 06.03.2020, 08:15
Prognoza meteo, vineri, 6 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 6 martie. Potrivit acestora vremea se va păstra în continuare rece, iar ploile se vor instala în majoritatea zonelor din teritoriu. Iată ce temperaturi se vor înregistra și cum va fi vremea în Capitală!

Prognoza meteo, vineri, 6 martie 2020

Meteorologii anunță că vineri cerul cerul va fi înnorat, iar ploile își vor face apariția cu precădere în jumătatea de vest a țării. În regiunile centrale, estice și sud-estice va ploua izolat, doar în cursul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor încadra între 8 şi 17 grade Celsius.

meteo, 6 martie, anm, ploi, cod galben
Prognoza meteo, vineri, 6 martie 2020

La munte, cerul va fi înnorat în mare parte a zilei în masivele vestice. În restul zonelor montane sunt prognozate precipitații, iar la altitudini mai joase și la peste 1600 de metri vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului. Valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o zi cu temperaturi mai ridicate față de ziua precedentă. Mai exact, valorile termice maxime se vor situa între 15 și 16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. La noapte, vântul va sufla slab, norii se vor aduna, iar minimele vor fi de 5 grade Celsius. Presiunea aerului va fi scăzută și ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile.

Meteorologii anunță că de sâmbătă seara vor apărea ploi trecătoare ce pot fi și sub formă de aversă care vor continua și duminică. În schimb, luni, vremea se va liniști, dar temperaturile se vor opri la 13 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe