Prognoza meteo, vineri, 2 octombrie 2020. Vremea se încălzește. Ce temperaturi se vor înregistra, azi, în țară

Stan Filon 02.10.2020, 07:54
Prognoza meteo, vineri, 2 octombrie 2020. Vremea se încălzește. Ce temperaturi se vor înregistra, azi, în țară

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru ziua de vineri, 2 octombrie. Astfel, aflăm că valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativă în jumătatea sud-vestică.

Așa arată prognoza meteo valabilă pentru ziua de vineri, 2 octombrie

Vineri, 2 octombrie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul și parțial în centrul teritoriului, precum și la munte, unde local se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici și pe arii restrânse și în regiunile intracarpatice și pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase se va forma ceață.

Asa arata prognoza meteo valabila pentru ziua de vineri, 2 octombrie
Asa arata prognoza meteo valabila pentru ziua de vineri, 2 octombrie

Vremea în București

În București, valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel încât temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 9…12 grade.

La malul mării, temperatura maximă va fi de 24 de grade. Cerul va fi parțial însorit, iar vântul va bate cu 20 de km/h. Sunt șanse mici să plouă. Noaptea, se vor înregistra 18 grade C, iar cerul va fi senin. Vântul va bate puțin mai tare, cu 17 km/h.

În Bănie vremea va fi caldă, se vor înregistra 23 de grade C, iar vântul va bate cu 9 km/h, dinspre sud-est. Pe timpul nopții cerul va fi senin, iar temperatura de 12 grade C, vântul va bate cu 13 km/h.

La munte se vor înregistra 19 grade C, iar cerul va fi parțial însorit. Vântul va bate slab, cu 6 km/h și sunt slabe șanse să plouă. Pe timpul nopții temperatura va fi de 8 grade C, iar vântul va bate cu 7 km/h. Cerul va fi mai mult senin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...