Prognoză meteo specială pentru Capitală, emisă de ANM, pentru 10-12 februarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea

Redacția IMPACT 10.02.2020, 13:12
Prognoză meteo specială pentru Capitală, emisă de ANM, pentru 10-12 februarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea

Vremea suferă modificări, iar meteorologii au anunțat ce se va întâmpla în Capitală, în perioada imediat următoare. La început de săptămână, specialiștii ANM au emis o prognoză meteo pentru zilele de 10-12 februarie 2020. Locuitorii se pot aștepta la fenomene meteo precum precipitațiile mixte, dar și la rafale de vânt care vor sufla cu putere.

Prognoză meteo specială pentru Capitală, emisă de ANM, pentru 10-12 februarie 2020

Locuitorii din Capitală vor avea parte de modificări ale vremii nu tocmai favorabile, pentru că urmează temperaturi foarte scăzute. Valorile din termometre nu le vor depăși pe cele din ultimele zile. Totodată, sunt temperaturi normale pentru perioada în curs, susțin meteorologii. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o prognoză pentru perioada 10-12 februarie 2020.

Prognoza specială emisă pentru București arată că locuitorii nu vor scăpa nici de temperaturile scăzute, nici de precipitații. Vor putea pica atât ploi slabe cantitativ, care se pot transforma în lapoviță. Mai mult, pentru zilele viitoare au fost anunțate valori de temperaturi de 11- 12 grade Celsius, potrivit Mediafax.

Prognoză meteo specială pentru Capitală, emisă de ANM, pentru 10-12 februarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea
Vremea suferă modificări pentru următoarea perioadă, în Capitală

În săptămâna în curs, meteorologii anunță că începând de luni, cu ora 14:00, și până marți, la 20:00, cerul se va menține înnorat, cu mari posibilități de ploaie. Precipitațiile vor fi însă slabe din punct de vedere cantitativ și există posibilitatea de ploaie și lapoviță în special pe parcursul nopții. De asemenea, șansele de ploaie anunțate sunt mai mari pentru noapte de luni, dar și în după-amiaza de marți.

Ce se întâmplă cu vremea

Rafalale de vânt ce se vor face simțite se vor intensifica în mod treptat, abia din a doua parte a nopții. Marți, vântul va sufla cu o putere de 35-45 km / h și se va intensifica seara cu până la 50 km / h. Valorile maxime vor fi de 8-9 grade Celsius, pe parcursul serii. Minima termică din noaptea de luni spre marți se va situa în jurul valorii de 1-3 grade.

Din seara de marți, pe 11 februarie și până miercuri, pe 12 februarie 2020, la ora 20:00, meteorologii anunță cer variabil cu înnorări temporare, fiind șanse de ploaie redusă semnificativ. Vântul va sufla cu putere, suferind intensificări, mai ales în noaptea de marți spre miercuri, atunci când va atinge o viteză de 45-55 km/ h. Se va diminua treptat, pe parcursul zilei de miercuri. Minima termică anunțată va fi de -1…1 grad. Temperatura maximă, miercuri, va fi de 11-12 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe