Prognoza meteo specială pentru București. Vremea se va răci. Ce temperaturi anunță ANM

Ana Anitoiu 30.09.2020, 18:28
Prognoza meteo specială pentru București. Vremea se va răci. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo specială pentru București arată că vremea se va răci în Capitală. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat ce temperaturi se vor înregistra și când vor fi posibile ploi.

Prognoza meteo specială pentru București, până joi dimineață

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până joi, 1 octombrie, ora 10:00, în București, cerul va fi temporar noros. În timpul nopții, trecător, va ploua slab.

În plus, potrivit ANM,  în Capitală, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 35…45 km/h.

Conform meteorologilor, temperatura maximă în București va fi de 21…22 de grade Celsius, iar cea minimă de 10…12 grade Celsius.

Prognoza meteo specială pentru București. Vremea se va răci. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo specială pentru București, până vineri dimineață

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo specială pentru București, începând de joi, ora 10:00, până vineri, ora 10:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în București, în acest interval, vremea se va răci. Toamna își va intra cu adevărat în drepturi. În timpul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar trecător va ploua slab.

Conform prognozei meteo pentru București, vântul va avea unele intensificări. Viteza la rafală va fi în general de 35…45 km/h.

Pe timpul nopții, în Capitală cerul se va degaja treptat, iar vântul va sufla cel mult moderat, cu viteze de până la 20…25 km/h.

Vezi și: Prognoza meteo pentru octombrie 2020. Toamna își intră cu adevărat în drepturi. Ce anunță ANM despre vremea din țară

De asemenea, ANM a informat că, în acest interval, temperatura maximă în București va fi de 18…19 grade Celsius, iar cea minimă de 10…11 grade Celsius, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza ANM. Cod galben și Cod portocaliu de ploi, în țară

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod galben și Cod portocaliu de ploi, pentru unele zone ale țării, în intervalul 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00.

Avertizarea de Cod galben de ploi este valabilă pentru vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte. În aceste zone, va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor ajunge la peste 25…35 l/mp.

”Miercuri, vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h”, a transmis ANM.

Atenționarea de Cod portocaliu de ploi este valabilă pentru următoarele zone: Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în zonele menționate va ploua temporar abundent. Cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...