Veste proastă pentru bucureștenii cu mașini, vor scoate din buzunar mai mulți bani. Taxa de parcare se mărește, de când se aplică legea

Nicu Stan 27.04.2021, 15:57
Veste proastă pentru bucureștenii cu mașini, vor scoate din buzunar mai mulți bani. Taxa de parcare se mărește, de când se aplică legea

Veste proastă pentru bucureștenii cu mașini, vor scoate din buzunar mai mulți bani. Taxa de parcare se mărește, de când se aplică legea, citiți în articolul de mai jos.

Taxa de parcare în București se scumpește substanțial. La cât ajung noile taxe și de când intră în vigoare măsura

Bucureștenii care au mașini au parte de o veste proastă, după ce s-a anunțat că taxa de parcare se mărește.

Bucureștenii care au mașini vor scoate din buzunar mai mulți bani, iar taxa de parcare s-a scumpit, chiar de astăzi, în București, după ce consilierii locali au votat noile tarife anuale.

Parcarea de resedinta se scumpeste substantial in Bucuresti
Parcarea de resedinta se scumpeste substantial in Bucuresti

Capitala se împarte în patru zone. Care va fi cea mai scumpă

Astfel, Capitala este împărțită în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul Bucureștiului. Aici, creșterea este una substanțială, respectiv de la 84 de lei, la 600 de lei anual.

În zona B, tariful parcării va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei, iar locuitorii din zona D a Bucureștiului vor plăti 300 de lei, față de 37 de lei cât plăteau până acum.

Piimarii de sector au cerut mărire taxei de parcare

Taxele au crescut față de nivelul actual după ce solicitarea de majorare a venit din partea primarilor de sector.

Principala modificare este că taxa de parcare este calculată anual, nu pe zi ca până în prezent. Astfel, asta a atras nemulțumirea consilierilor din opoziție care au spus ce face proprietarul care vinde mașina sau se mută. ”Rămâi cu banii luați” – a fost concluzia opoziției și așa s-a votat.

Cinci sectoare din Capitală au fost de acord că taxa de parcare trebuie mărită

Primarii a cinci Sectoare din Capitală au căzut la o înțelegere pentru majoarare taxei pentru parcarea de reședință la valori cuprinse între 300 și 600 lei/an.

”A fost o întâlnire cu viceprimarul de la Capitală și cu personalul tehnic din aparatele primarilor de sector în legătură cu taxa de parcare. Din punctul meu de vedere și a celorlalți primari de sector, taxa de parcare este mult prea mică. E clar că avem un oraș care este sufocat de mașini și nu ne permitem să facem asistență socială cu locurile de parcare. Nu se poate să avem locuri de parcare care să fie și ieftine și multe. Vom crește taxele pentru locurile de parcare, sunt 4 zone: 600 lei/an pentru zona A, 500 lei/an pentru zona B, 400 lei/an pentru zona C și 300 lei/an pentru zona D”, declara mai acum ceva timp primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Urmăriți Impact.ro și pe