Prognoza meteo pentru următoarea lună. Nici urmă de primăvară: ger năprasnic, vânt şi ninsori

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 09.02.2021, 13:15
Prognoza meteo pentru următoarea lună. Nici urmă de primăvară: ger năprasnic, vânt şi ninsori

Prognoza meteo pentru următoarea lună n-arată nici urmă de primăvară! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că urmează ger. Condițiile meteo vor fi de iarnă veritabilă. Temperaturile vor corobî mult, în unele zone ale țării.

Cod galben de vreme rea

În primul rând, după un scurt episod cu vreme însorită în unele părți ale țării, unii dintre români se vor confrunta cu condiții meteo neplăcute, până joi, 11 februarie. Mai exact, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ. În plus, potrivit ANM, în vestul țării, sunt posibile și ninsori.

”Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților”, au transmis meteorologii.

Prognoza meteo pentru urmatoarea luna. Nici urma de primavara: ger naprasnic, vant si ninsori
O tanara imbracata intr-o tinuta de iarna

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 februarie

În această săptămână, conform prognozei emise de ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în regiunile sudice și sud-estice ale țării. Însă, acestea vor fi mai scăzute în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul menționat.

De asemenea, conform Administrației Naționale de Meteorologie, sunt posibile ploi peste normalul perioadei, în regiunile intracarpatice, dar în special în cele nord-vestice. În rest, prognoza referitoare la precipitații este una normală pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 februarie

În această săptămână, temperaturile medii ale aerului vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Însă, ceva mai frig decât atât va fi în nord-estul țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Totodată, cantitățile de precipitații ce au fost estimate de specialiștii de la ANM pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Este posibil un deficit local în regiunile nordice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 februarie – 1 martie

Prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie arată că în săptămâna 22 februarie – 1 martie temperatura medie a aerului va fi mai scăzută decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar în special în nord-est.

Conform specialiștilor de la ANM, sunt posibile ploi normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, în ultima săptămână din luna februarie, până în ziua de Mărțișor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 martie

De asemenea, prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 martie, când se vor sărbători Mărțișorul și Ziua Internațională a Femeii arată că temperaturile vor fi ceva mai mici decât mediile specifice acestei perioade, în toate zonele țării.

Totodată, conform prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru această săptămână, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în tot teritoriul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...