Prognoza meteo, miercuri, 9 septembrie 2020. Temperaturi de până la 32 de grade. Unde sunt anunțate ploi

Iancu Andreea 09.09.2020, 08:13
Prognoza meteo, miercuri, 9 septembrie 2020. Temperaturi de până la 32 de grade. Unde sunt anunțate ploi

Se pare că toamna încă nu își intră în drepturi, meteorologii anunțând pentru astăzi o vreme bună și caldă. Astfel, prognoza meteo va include temperaturi de până la 32 de grade, cer senin, dar și ușoare înnorări în unele regiuni ale țării. Află în rândurile următoare cum va fi vremea de azi în principalele regiuni ale țării.

Cum va fi vremea astăzi, 9 septembrie

În comparație cu ziua precedentă, ziua de miercuri se păstrează frumoasă din punct de vedere meteorologic în majoritatea regiunilor României. Totuși, în zonele din centru și sud-vest se vor semnala descărcări electrice și ploi.

Însă, și astăzi românii se vor putea bucura de soare și de temperaturi ridicate. Cerul va fi senin iar termometrele vor indica temperaturi maxime situate în jurul valorilor de 23-32 de grade Celsius. Pe de altă parte, temperaturile minime anunțate de specialiștii în meteorologie variază între 7 și 18 grade Celsius. Astăzi, temperatura maximă de 32 de grade va fi atinsă în zona de sud a Olteniei.

Capitala scapă astăzi de intensificările vântului resimțite ieri în prima parte a zilei. Astăzi, în București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius. De asemenea, minimele vor fi între 16-17 grade. Pe de altă parte, ploile nu își vor face simțită prezența, iar vântul va sufla moderat doar dimineața.

Cei prezenți pe litoral se vor bucura de o vreme frumoasă. Aici, temperatura maximă anunțată este de 30 de grade Celsius, în timp ce minima este de 14 grade.

Nici în zona montană nu vor fi probleme. Prognoza meteo anunță o vreme bună, cu temperaturi ridicate în majoritatea masivelor. Temperatura maximă anunțată pentru astăzi este de 26 de grade Celsius. Totuși, fiind vorba despre o regiune de munte, nu pot lipsi ploile. Acestea vor fi însă de scurtă durată. De asemenea, pe arii restrânse vor fi semnalate și descărcări electrice. Temperatura minimă prognozată astăzi este de 4 grade Celsius.

Meteorologii anunță cod galben de ceață în două județe ale țării foto - Pexels
Meteorologii anunță cod galben de ceață în două regiuni ale țării
foto – Pexels

Atenționare cod galben în două județe din țară

Potrivit ANM, două regiuni ale României se află sub atenționare de cod galben. Astfel, în intervalul de timp 7:15 – 9:30, în județul Cluj, mai exact localitățile Cășeiu, Mica, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m.

Totodată, în județul Suceava, mai precis în localitățile Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești se va semnala același fenomen meteo. Ceaţa care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m se va manifesta în intervalul de timp 7:30 – 10:00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...