Prognoza meteo, miercuri, 6 noiembrie. Cum va fi vremea în țară. Cât va atinge temperatura maximă

Diana Radu 06.11.2019, 09:58
Prognoza meteo, miercuri, 6 noiembrie. Cum va fi vremea în țară. Cât va atinge temperatura maximă

Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru miercuri, 6 noiembrie, iar potrivit acestora vremea va fi deosebit de caldă astăzi. Valorile termice sunt cu aproximativ 8 grade Celsius peste normalul perioadei. Cum va fi vremea în Capitală și la ce temperaturi să ne așteptăm zilele viitoare?

Prognoza meteo pentru miercuri, 6 noiembrie

Meteorologii anunță că astăzi vom avea parte de o zi frumoasă și caldă cu temperaturi ce vor ajunge până la 26 de grade în sudul Munteniei. În sud-vestul, vestul, centrul și în nordul țării, precum și la deal și la munte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Precipitațiile își vor face simțită prezența mai ales în sud-vestul țării, acolo unde se vor înregistra cantități de apă însemnate.

În restul teritoriului vremea se va menține frumoasă, cu cer senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 grade Celsius în Crișana și în Maramureș. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade în sudul Munteniei.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea va fi deosebir de caldă astăzi, 6 noimbrie, in Capitala
Vremea va fi deosebir de caldă astăzi, 6 noimbrie, in Capitala

Și în Capitală vremea se menține deosebit de caldă, potrivit specialiștilor ANM. Temperaturile maxime vor atinge 24 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în intervalul 8-10 grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab.

Temperaturile se mențin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în data de 14 noiembrie. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 4-17 noiembrie, probabilitatea pentru ploi este mare.

Cum va fi vremea la munte

Potrivit specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM), în Brașov și în zonele montane de pe Valea Prahovei, gradele din termometru vor urca până la 19 grade Celsius. Deci, astăzi va fi o zi tocmai bună de mers la munte cu temperaturi foarte ridicate. Odată cu lăsarea nopții temperaturile vor scădea până la 9 grade Celsius și sunt prognozate și precipitații.