Prognoza meteo marți, 7 iulie. Scăpăm de caniculă? Anunțul meteorologilor

Iancu Andreea 06.07.2020, 16:22
Prognoza meteo marți, 7 iulie. Scăpăm de caniculă? Anunțul meteorologilor

După zile întregi în care vremea a fost extrem de caldă, acum prognoza pare să se schimbe. Astfel, canicula ar putea fi înlocuit din nou de o vreme schimbătoare. Află ce ne rezervă vremea pentru ziua de marți, 7 iulie.

Prognoza meteo pentru marți, 7 iulie

Vremea devine din nou instabilă, după ce ne-am bucurat de o săptămână caniculară în majoritatea regiunilor. De asemenea, vor exista înnorări temporar accentuate, ce vor fi însoțite de averse și descărcări electrice. Totodată, vântul se poate intensifica, apărând și grindina și vijeliile.

În unele regiuni se vor înregistra ploi torențiale, care pot duce la acumulări locale însemnate. Pe de altă parte, temperaturile resimțite vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Astfel, în regiunile vestice, în sud-vest, în zona centrală și de nord, temperaturile pot varia între 17 grade Celsius și 34-35 de grade Celsius. Trebuie menționat faptul că în sud-est disconfortul termic va fi ridicat. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va ajunge să depășească pragul critic de 80 de unități. Totodată, temperaturile minime pot ajunge și la 6 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei sau la 19 grade Celsius pe litoral.

Ce ne rezervă vremea, marți, 7 iulie
Ce ne rezervă vremea, marți, 7 iulie

Cum va fi vremea în Capitală

Potrivit stirimeteo.com, în București prognoza meteo anunță o vreme caldă. Astfel, se va resimți un disconfort termic accentuat, în timp ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

În privința temperaturilor, valorile maxime se vor situa în jurul a 33 de grade Celsius. Totodată, minimele vor putea ajunge la valori de până la 16-18 grade Celsius.

Cerul de deasupra Capitalei va fi unul variat. Acesta va prezenta înnorări temporar accentuate în special după-amiaza. Tot atunci, vor fi semnalate averse, caracterizate în special de ploi torențiale. De asemenea, se vor înregistra descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe de altă parte, există posibilitatea apariției fenomenelor meteo extreme precum vijelii și grindină.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...