OMS trage un semnal de alarmă cu privire la situația pandemiei. Aceștia au transmis un mesaj dur cu privire la țările neglijează restricțiile de distanțare socială, iar astfel ajung să nu mai poată face față numărului mare de cazuri. Ce trebuie să facă țările care se confruntă cu această problemă?
Un oficial din cadrul rangului înalt de la Organizația Mondială a Sănătății, a cerut țărilor din lumea întreagă să i-a atitudine în fața pandemiei. Acesta informează țările că datele sunt reale, iar situația mondială nu este tocmai mai bună. Totodată, OMS consideră că multe țări nu iau în considerare avertismentele, astfel încât pandemia se poate extinde din ce în ce mai mult.
“Oamenii trebuie să se trezească. Datele nu mint. Situaţia de pe teren nu minte”, „prea multe ţări ignoră ceea ce datele le transmit”, nu este niciodată prea târziu într-o epidemie să preiei controlul”, sunt mesajele de atenționare ale lui Michael Ryan, directorul serviciilor de urgență din cadrul OMS, se arată potrivit Xinhua.
Multe țări suferă din cauza problemelor economice, astfel încât nu țin cont de situația epidemiologică și ridică din ce în ce mai multe restricții. Mai ales că este sezonul vacanțelor, iar multe țări depind foarte mult din veniturile din turism, acestea ignoră problemele legate de pandemie. Cu toate acestea, oficialul OMS consideră că nu este un motiv pentru repornirea economiei. Amintim că România se află în topul țărilor din Europa cu o rată foarte mare de infectare, având un număr de aproape 30.000 de cazuri cu noul virus ucigaș.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]“Există motive economice bune care justifică nevoia ţărilor de a-şi reporni economiile”, „Este de înţeles, dar nici nu poţi să ignori problema. Problema nu va dispărea ca prin magie”, a punctat același reprezentant oficial din cadrul OMS.