Prognoza meteo, marți, 6 octombrie 2020. Meteorologii anunță precipitații în mai multe zone din țară

Prognoza meteo, marți, 6 octombrie 2020. Meteorologii anunță precipitații în mai multe zone din țară

Prognoza meteo pentru marți, 6 octombrie 2020, arată că sunt posibile precipitații în mai multe zone din țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și coduri galbene de ploi și vânt.

Prognoza meteo, marți, 6 octombrie 2020. Scad temperaturile

Conform prognozei meteo pentru marți, 6 octombrie 2020, temperaturile scad și se apropie de normalul acestei perioade. Se răcorește mai ales în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Aici, toamna își intră în drepturi.

Potrivit meteorologilor, cerul va avea înnorări temporar accentuate. Pe zone relativ extinse, vor fi perioade cu ploi și descărcări electrice. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și vor fi condiții de grindină.

De asemenea, vântul va fi slab și moderat. Însă, local, va avea intensificări, în regiunile estice, sud-estice și la munte, conform meteorologilor.

Prognoza meteo, marți, 6 octombrie 2020. Meteorologii anunță precipitații în mai multe zone din țară

Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 29 de grade Celsius. Cele minime vor fi de 9 grade Celsius, în Maramureș și estul Transilvaniei, și mult mai mari, de 19 grade Celsius, în nordul litoralului.

În Capitală, vremea va rămâne caldă pentru această dată. După-amiaza și noaptea, vor fi intervale cu ploi și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade Celsius, iar cea minimă, între 14 și 16 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea ușoare intensificări, în timpul zilei.

Prognoza meteo, marți, 6 octombrie 2020. Coduri galbene de ploi

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil până la ora 18:00. Sunt afectate zonele de deal și de munte, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei.

”Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de vânt. Atenționarea este valabilă pentru județul Tulcea, până la ora 17:00. Se vor semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze, la rafală, de 55…65 km/h.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi ce este valabil până mâine, 7 octombrie 2020, ora 06:00.

”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei și local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI