Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo pentru săptămâna 5-11 octombrie

Stan Filon 04.10.2020, 19:24
Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo pentru săptămâna 5-11 octombrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 11 octombrie. Astfel, am aflat că vremea va deveni caniculară, în primele zile ale săptămânii, după care norii își fac aparișia din nou la noi în țară și se anunță ploi abundente.

Iată prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 11 octombrie

Zilele caniculară din mai multe zone din Românii vor alterna cu temperaturi minime aproape de îngheț. În săptămâna ce urmează revin ploile în țara noastră, iar toamna își cam intră în drepturi. În prima zi a intervalului 5 – 11 octombrie, valorile maxime din termometre vor atinge valori caniculare în Capitală, de până la 32 de grade Celsius.

”Din punct de vedere termin, ziua de astăzi, ziua de mâine și chiar ziua de marți, vor aduce valori termice ridicate față de temperaturile normale ale acestei perioade. Maximele termice ar trebui să fie cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius. În partea de nord a teritoriului se vor înregistra 16 grade Celsius, în timp ce în regiunile sudice maximele vor ajunge până la 23 de grade.

Iata prognoza meteo pentru saptamana 5 - 11 octombrie
Iata prognoza meteo pentru saptamana 5 – 11 octombrie

”De miercuri până spre finalul intervalului valorile termice vor continua să scadă”

În zilele următoare ne așteptăm în partea de sud a țării și la maxime de 31 – 32 de grade Celsius. Și astăzi, în Capitală, temperatura maximă va fi în jurul valorii de 29 de grade, cu 31 poate chiar 32 de grade în Lunca Dunării.

În cursul zilei de luni, temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a țării. Marți însă se răcorește puțin în partea de vest, nord-vest și centru, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. În regiunile de sud și de sud est valorile vor rămâne în continuare ridicate.

De miercuri până spre finalul intervalului valorile termice vor continua să scadă, în toate zonele țării, dar nu vor coborî sub cele specifice acestei perioade. Temperaturile minime în cursul nopților vor fi și ele destul de ridicate.

Vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în drepresiuni.

Ploile își vor face apariția în prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul, iar de marți spre miercuri ele se vor extinde pe întreg teritoriul. Vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a declarat meteorologul Oana Păduraru pentru B1 TV.

Urmăriți Impact.ro și pe