Prognoza meteo marți, 4 ianuarie 2022. Rămân temperaturile neobișnuite

Andra Daoud 03.01.2022, 18:39
Prognoza meteo marți, 4 ianuarie 2022. Rămân temperaturile neobișnuite

Vremea rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului. În ciuda faptului că se apropie Boboteaza, renumitul „ger al Bobotezei” se pare că va fi doar un mit anul acesta. Temperaturile sunt semnificativ mai mari decât normalul pentru începutul lunii ianuarie. Ce se întâmplă cu vremea marți și când va începe să se răcească.

Prognoza meteo marți, 4 ianuarie 2022

Deși în calendare suntem în mijlocul iernii, temperaturile par a fi mai degrabă unele specifice începutului de primăvară. Marți, 4 ianuarie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar maximele vor fi cuprinse între 6 și 15 grade Celsius. Minimele nu vor coborî în general sub -1 grad, așa că gerul Bobotezei se va mai lăsa așteptat.

Cerul va fi variabul în sud și sud-vest, iar în restul țării va fi înnorat. În nord, pe arii restrânse, se vor semnala ploi, care vor fi slabe cantitativ. În zonele montane înalte vor cădea precipitații mixte. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în zona de nord-vest și în est. La munte, în special pe creste, vor fi rafale de 65-80 km/h, spulberând zăpada. Dimineața și noaptea, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Ziua de marți aduce valori termice ridicate și în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Maxima din termometre se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 1-3 grade Celsius.

Prognoza meteo marți, 4 ianuarie 2022. Rămân temperaturile neobișnuite
Prognoza meteo marți, 4 ianuarie 2022. Rămân temperaturile neobișnuite

Ce se întâmplă cu vremea până la sfârșitul lunii

Vremea se va menține caldă și zilele viitoare, urmând ca spre sfârșitul săptămânii temperaturile să înceapă să scadă, apropiindu-se de valorile normale pentru această perioadă. Începând de vineri, maximele nu vor mai depăși 7 grade, iar minimele vor coborî până la -5 grade Celsius. Ploile vor fi prezente pe suprafețe mici la finalul săptămânii, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă se vor transforma în lapoviță și chiar ninsoare.

La munte va ninge și, local, se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în zona Carpaților Meridionali, potrivit ANM.

Zăpada se va mai lăsa așteptată în restul țării, cel puțin până la finalul lunii ianuarie. Cu excepția zonelor montane înalte, nu sunt anunțate ninsori semnificative în restul teritoriului.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, temperaturile vor fi mai apropiate de cele specifice acestei perioade, însă cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în vest, nord-vest și local în centrul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe