Prognoza meteo, marți, 30 iunie 2020. Vreme caniculară. Avertismentul meteorologilor

Prognoza meteo, marți, 30 iunie 2020. Temperaturi de până la 35 de grade în Capitală. Cum va fi vremea în restul țării

După o perioadă plină de ploi și instabilitate atmosferică, temperaturile mari au început să sosească și la noi. Există însă în continuare probabilitatea de apariție a ploilor, dar în mare parte a țării vremea este liniștită. În Capitală avem parte de temperaturi uriașe, acestea ajungând până la 35 de grade.

Prognoza meteo 30 iunie 2020

UPDATE: ANM a transmis de curând un avertisment cu privire la vremea foarte călduroasă în intervalul 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00. Pentru data de marți, 30 iunie, în regiunile sudice și sud-estice, temperaturile se vor încadra între 33 și 36 de grade. Miercuri, pe data de 1 iulie, vor fi maxime termice cuprinse între 32 și 34 de grade. În zonele de câmpie din aceste regiuni disconfortul termic va fi accentuat. De asemenea, ITU  atinge sau chiar depășește pragul critic de 80 de unități.

Cei de la ANM au anunțat un cod galben începând de la ora 12:00 până la ora 20:00 în regiunile: Carpații Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei. Aici instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar la izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 de l/mp, iar pe arii restrânse 30-50 de l mp.

Astăzi vremea ne întâmpină cu temperaturi foarte mari, iar canicula începe să ne lovească. Temperaturile în marea partea a țării vor fi cuprinse între 29 și 36 de grade. Maximele caniculare vor atinge în special zonele Oltenia și Muntenia. În Maramureș însă, temperaturile nu vor depăși 29 de grade Celsius, iar cerul este la izolat noros. Pentru Moldova și Transilvania meteorologii au anunțat ploi însoțite de averse de vânt și descărcări electrice. Maximele în aceste regiuni sun cuprinse între 29 și 33 de grade Celsius. În Dobrogea vremea este și ea instabilă și va fi însoțită de ploi. Cerul este parțial noros, iar maximele din această regiune nu vor depăși 34 de grade Celsius.

În Capitală cerul este temporar noros și se vor înregistra averse sub formă de descărcări electrice și ploi. Meteorologii anunță însă că temperaturile caniculare se vor menține pe tot parcursul zilei. Maximele înregistrate în termometre vor ajunge până la 35 de grade Celsius, iar minimele nu coboară sub 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo, marți, 30 iunie 2020. Temperaturi de până la 35 de grade în Capitală. Cum va fi vremea în restul țării

Prognoza meteo, marți, 30 iunie 2020. Temperaturi de până la 35 de grade în Capitală. Cum va fi vremea în restul țării

Vremea la munte și pe litoral

La munte vremea este instabilă și astăzi, iar temperaturile sunt mai ridicată față de normala din această perioadă a anului. Aici se vor înregistra 18 pe Celsius la Ceahlău, 22 de grade pe Semenic și Sinaia, iar 23 de grade pe Păltiniș. Cele mai mari temperaturi se înregistrează însă în Poiana Brașov și Predeal, unde temperaturile ajung la 24 de grade Celsius. În zona montană temperaturile pentru această săptămână sunt cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.

Pe litoral vremea este destul de caldă. Cei ce se află la mare au prins o zi de luni cu temperaturi extrem de bune pentru bronz și scăldat. Cerul va fi variabil pe tot parcursul zilei și meteorologii nu au anunțat ploi. Maximele ajung până la 31 de grade Celsius, iar în timpul nopții temperaturile nu coboară sub 22 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI