Prognoza meteo luni, 9 august. Bucureștiul se topește. Cum va fi în restul țării

Nicu Stan 09.08.2021, 07:55
Prognoza meteo luni, 9 august. Bucureștiul se topește. Cum va fi în restul țării

Prognoza meteo luni, 9 august. Bucureștiul se topește. Cum va fi în restul țării. Vremea va fi foarte călduroasă astăzi, iar în regiunile sudice și sud-vestice ale teritoriului, disconfortul termic va fi ridicat din cauza caniculei. Mai multe amănunte de la ANM, în articolul de mai jos.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 9 august. Capitala se topește. Câte grade vor fi în restul țării

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 9 august, arată că Bucureștiul se topește de căldură. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 9 august 2021.

Conform meteorologilor ANM, vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice și sud-vestice ale României va fi caniculă, ceea ce va duce la un disconfort termic ridicat.

Meteorologii ANM anunta pentru astazi o zi caniculara
Meteorologii ANM anunta pentru astazi o zi caniculara

Ceața va pune dificultăți șoferilor

În noaptea zilei de duminică spre luni, în regiunile vestice și nord-vestice al teritoriului, înnorările se vor accentua, în specila spre dimineață, local în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei și izolat în Banat vor fi ploi, descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În celelalte regiuni ale țării cerul se va menține mai mult senin, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 7-8 grad Celsiuse, însă și mai ridicate în Dealurile de Vest, până spre 23-25 de grade Celsius. În depresiunile intramontane, potrivit meteorologilor ANM, izolat vor fi condiții de ceață.

Vreme călduroasă

Astfel, luni, 9 august, vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice și sud-vestice, disconfortul termic va fi ridicat din cauza caniculei. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Oltenia, Muntenia, local în Banat, sudul Crișanei și vestul Dobrogei, precum și pe arii mai restrânse în Moldova și Transilvania.

În plus, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei, când, pe alocuri în Moldova, Transilvania și în nordul Munteniei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi ploi, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Care sunt temperaturile maxime ale zilei

Izolat se vor creea condiții de grindină și vijelii, iar ploile vor avea și caracter torențial. În celelalte regiuni ale teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi scăzută.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 38 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și sud-vestul Munteniei, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 11 grade Celsius în estul Transilvaniei și 23-24 de grade Celsius pe litoral. Noaptea, izolat, va fi ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane, precum și în centrul României.

Bucureștiul se topește

Vremea va deveni caniculară în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că va fi discomfort termic.

De asemenea, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă în București va fi de 36-37 de grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 19-21 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe