Cod galben de ninsori în România. Vremea se schimbă total

Cod galben de ninsori în România. Vremea se schimbă total

Prognoza meteorologică arată o schimbare radicală a vremii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de nisnori şi vreme rea pentru o mare parte din ţară. Urgia începe de sâmbătă seară, iar stratul de zăpadă depus va fi unul consistent, mai ales în zonele sudice ale ţării.

Cod galben de ninsori în România. Se va depune strat consistent de zăpadă

Ultima prognoză făcută de meteroologi nu este una îmbucurătoare. Aceştia au emis cod galben de ninsori şi vreme rea. Astfel, temperaturile vor scădea drastic începând de sâmbătă seară. În perioada cât va activa codul galben se va depune strat de zăpadă, iar în unele zone ninsorile vor fi viscolite de vântul care va sufla cu putere.

Cod galben de ninsori în România. Vremea se schimbă total. Sursa foto: meteoromania.ro

Cod galben de ninsori în România. Vremea se schimbă total

Avertizarea meteorologilor va intra în vigoare sâmbătă la orele 18:00 şi va fi valabilă până luni la orele 2:00, potrivit meteorologilor. Astfel, începând cu seara de sâmbătă, 21 martie, vor fi înregistrate ninsori moderate în zona Carpaţilor Orientali, precum şi în nordul Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă substanţial. Cantităţile de precipitaţii vor măsura 15 litri pe metrul pătrat.

În ziua de duminică, ninsorile se vor extinde şi vor cuprinde şi Carpaţii Meridionali. Aici vântul va sufla cu putere, cu 55-70 de kilometri la oră, şi va viscoli zăpada, fapt ce va duce la scăderea considerabilă a vizibilităţii. În plus, de sâmbătă intră în vigoare şi o informare meteorologică de răcire accentuată a temperaturilor şi ninsori care va facilita depunerea de strat de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că în intervalul menţionat temperaturile vor fi extrem de reci, ţinând cont de perioada în care ne aflăm. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor predomina ninsorile în Maramureş, Moldova şi local în Transilvania.

Din a doua parte a nopţii de 21 martie, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a României. Se va depune strat de zăpadă în zonele anunţate, dar mai consistent va fi stratul depus în zonele de munte, precum şţi în zonele sudice ale ţării. ANM mai informează că în această perioadă este posibil să se facă şi depuneri de polie.

Pe tot parcursul codului galben de vreme rea şi ninsori vântul va sufla cu putere, cu viteze situate între 50-60 de kilometri la oră, în tmp ce pe crestele montane acesta va sufla mai tare spulberând stratul de zăpadă şi viscolind ninsoarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI