Prognoza meteo, luni, 21 octombrie. Temperaturi peste media perioadei. Ce valori se vor înregistra

Raluca Juncu 21.10.2019, 11:14
Prognoza meteo, luni, 21 octombrie. Temperaturi peste media perioadei. Ce valori se vor înregistra

Vremea se menține frumoasă în toată țara, cu temperaturi mai ridicate pentru această perioadă din an. Meteorologii ANM transmit că aceste valori sunt mai ridicate comprativ cu cele obișnuite din această perioadă și că sunt asemănătoare cu cele înregistrate în timpul verii.

Specialiștii ANM spun că în acest mijloc de lună octombrie se înregistrează temperaturi similare cu cele din timpul verii. Astăzi temperaturile se vor menține frumoase pe timpul zilei în toată țara, cu un cer predominant însorit. Valorile termice vor fi destul de ridicate în timpul acestei săptămâni, iar maximele se vor încadra între 17-28 de grade Celsius.

În București, la ora dimineții avem parte de ceață și de temperaturi care se vor încadra între 9-10 grade Celsius, anunță meteorlogii ANM. În timpul zilei, însă, maximele vor atinge valoare de 24 de grade. După amiază, vremea se va răci treptat, iar către seară temperaturile vor fi cuprinse între 11 și 14 grade. Vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații rămân minime sau chiar spre zero.

 

Vremea în restul țării

În restul țării, vremea se va menține frumoasă, iar maximele de astăzi pornesc de la 17 grade. La orele amiezii se vor înregistra temperaturi de 26 de grade Celsius la Oradea, 23 la Iași și Suceava, 24 în Cluj Napoca, 27 de grade la Timişoara și 24 de grade la Sibiu. Cut oate acestea, 20 de județe din țară au fost puse în această dimineață sub cod galben de ceață, spun meteorologii. Această atenționare rămâne valabilă pentru mai multe judeţe din zona Moldovei până la ora 12.

În Dobrogea vremea se va menține în general închisă astăzi, până la prânz, cu nori care vor persista până spre ora 13. În Tulcea, temperatura de astăzi va urca până la 20 de grade, în vreme ce în constănțenii se vor putea bucura de valori termice maxime care nu vor depăși 18 grade Celsius, spun specialiștii ANM.

Cum va fi vremea la munte

Pentru românii care au optat pentru un weekend prelungit pe Valea Prahovei, vremea se menține frumoasă astăzi. Cerul va fi predominant senin, iar temperaturile din stațiuni vor atinge chiar și maxime de 23 de grade Celsius.

 

 

 

Sursa foto: pxhere.com

Urmăriți Impact.ro și pe