Prognoza meteo pentru iulie 2020. Temperaturi extrem de ridicate. În ce zone din țară se anunță caniculă

Raluca Juncu 03.07.2020, 13:21
Prognoza meteo pentru iulie 2020. Temperaturi extrem de ridicate. În ce zone din țară se anunță caniculă

Vara a început de o lună, dar deja am avut parte de extreme. Luna iunie a fost una din cele mai ploioase din istoria România, însă meteorologii ANM anunță temperaturi extrem de ridicate pentru luna iulie, care vor ajunge chiar și până la 34 de grade Celsius.

Cum se prezintă vremea pe regiuni, în prima jumătate a lunii iulie

Vara își intră în drepturi începând cu luna acesta, când vom avea parte de temperaturi caniculare, în majoritatea zonelor țării. Luna lui Cuptor vine cu canicula specifică verii, cu care ne-am obișnuit în fiecare an, iar următoarele două săptămâni vor toride, cu un disconfort termic accentuat.

Prognoza meteo pentru Banat

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 28 și 34 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie. Cele mai mici minime termice se vor atinge în prima dimineață din luna iulie, când media lor se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cele mai mari, în 3 iulie, între 18 și 20 de grade, transmite ANM.

În cea de a doua săptămână media temperaturilor va fi puțin mai scăzută, cea a maximelor se va încadra între 26 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 1 iulie.

Prognoza meteo pentru Crișana

În prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 de grade, în cea de a doua se va răci cu aproximativ 5 grade, pentru ca în următoarele două să se revină la medii de peste 30 de grade. Zilele care vor urma vor avea medii ale maximelor termice, în general, între 26 și 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie și 19 grade în 3 iulie. În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14 și 16.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în prima zi și după data de 1 iulie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Meteorologii ANM spun că media temperaturilor maxime se va situa în general între 25 și 29 de grade. Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului, precum și între 3 și 5 iulie, când media lor va atinge 15…17 grade. În celelalte zile vor avea variații între 12 și 15 grade.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade în data de 29 iunie, până spre 26 de grade în 30 iunie, apoi va crește din nou spre 31 de grade în 2 iulie. În zilele următoare, până la finalul intevalului de prognoză, aceasta va avea variații între 24 și 28 de grade.

Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor situându-se în jurul a 17 grade, în 1 iulie va scădea cu 4…5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare primelor zile. Din 5 iulie și până la finalul intervalului de prognoză media minimelor termice va fi în general între 13 și 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru Moldova

Vremea va fi caldă, călduroasă pe arii extinse în 29 iunie, precum și în 2 și în 3 iulie, când temperaturile maxime vor depăși 30 de grade. În restul intervalului media acestora se va situa în general între 27 și 29 de grade.

Temperaturile minime vor fi în medie între 16 și 19 grade în prima săptămână, apoi se vor situa în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele două zile și după data de 3 iulie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 și 32 de grade, iar a minimelor între 18 și 22, notează specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 3 iulie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de peste 30 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra între 29 iunie și 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 și 19 grade.
Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe suprafețe mici, între 29 iunie și 3 iulie, apoi pe arii extinse.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până în data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32…34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea ușor, iar media lor se va situa între 28 și 31 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 16 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori între 3 și 5 iulie.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 2 iulie.

Prognoza meteo pentru zonele montane

Media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 și 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 și 13 grade.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Urmăriți Impact.ro și pe