Prognoza meteo, joi, 25 iunie 2020. A fost emis un nou cod portocaliu. Ce se va întâmpla în următoarele ore

Diana Radu 25.06.2020, 10:32
Prognoza meteo, joi, 25 iunie 2020. A fost emis un nou cod portocaliu. Ce se va întâmpla în următoarele ore

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 25 iunie. Potrivit acestora vremea va fi instabilă, iar ploile torențiale vor cuprinde toată țara. Iată ce temperaturi se vor înregistra!

Prognoza meteo, joi, 25 iunie 2020

Update: Meteorologii au emis, joi o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabil până la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Fenomenele meteo vor afecta 34 de județe: Satu Mare, Maramure, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Craș-Severin, Hunediara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Covasna, Bacău, Vrancea, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

În zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, care intră în vigoare azi la ora 10:00 și expiră la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Fenomenele meteo vor acapara toată țara, iar antitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

La sfârșitul săptămânii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în special în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

meteo, 25 iunie, anm, cod galben
Prognoza meteo, joi, 25 iunie 2020

De asemenea, un alt cod galben este în vigoare până azi la ora 10:00. Avertizarea meteo de instabilitate atmosferică a fost emisă pe 24 iunie, ora 10:00. În intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cu toate acestea, temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în sudul țării. Minimele vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

Și în București vremea se va menține în mare parte instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, în a doua parte a zilei. Spre seară se vor înregistra averse cu caracter torențial ce vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, precum și de condiții de grindină.

Cu toate că soarele se va afla în mare parte în spatele norilor, valorile termice maxime vor ajunge până la 29 de grade Celsius. Valorile termice minime se vor încadra între 17-18 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe