Prognoza meteo joi, 20 mai. Ultima zi cu ploi a săptămânii, ce zone sunt afectate

Nicu Stan 20.05.2021, 08:07
Prognoza meteo joi, 20 mai. Ultima zi cu ploi a săptămânii, ce zone sunt afectate

Prognoza meteo joi, 20 mai. Ultima zi cu ploi a săptămânii, ce zone sunt afectate. Când apare soarele, vedeți în articolul de mai jos.

Prrognoza meteo pentru ziua de joi, 20 mai. ANM a emis două avertizări de vreme rea

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza meteo pentru ziua de joi, 20 mai. Potrivit acesteia, astăzi este ultima zi cu ploi intense a săptămânii.

De asemenea, temperaturile continuă să fie scăzute joi, 20 mai în toată țara, iar ploile nu se lasă duse încă. În plus, Administrația Națională de Meteorologie a emis și avertizări de vreme rea, valabile pentru mare parte din România.

Vremea se mentine urata in continuare
Vremea se mentine urata in continuare

Când expiră avertizările de cod galben și portocaliu

Avertizările de vreme rea, respectiv codurile galben și portocaliu expiră vineri, la orele 11:00.

Astfel, conform meteorologilor ANM, norii vor mai putea fi văzuți și vineri deasupra României, însă soarele își va recapăta din puteri, asta însemnând că temperaturile vor începe să crească.

Ce temperaturi vor fi astăzi

Astfel, potrivit meteorologilor, joi, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 18 grade Celsius în Moldova, 17 grade Celsius în Transilvania, 17 grade Celsius în Maramureș, 17 grade Celsius în Crișana, 18 grade Celsius în Banat, 19 grade Celsius în Muntenia, 21 grade Celsius în Oltenia și 19 grade Celsius în Dobrogea.

De asemenea, sunt anunțate averse în toată țara, chiar dacă în Dobrogea va mai ieși și soarele când și când. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Capitală de va menține urâtă. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab, timp în care temperaturile nu vor depăși maxima de 18 grade Celsius.

Temperaturile pentru ziua de joi și în alte orașe:

Brașov: 12 grade Celsius
Iași: 14 grade Celsius
Cluj Napoca: 13 grade Celsius
Constanța: 18 grade Celsius
Bacău: 13 grade Celsius
Timișoara: 14 grade Celsius
Oradea: 16 grade Celsius
Sibiu: 13 grade Celsius
Giurgiu: 19 grade Celsius
Galați: 16 grade Celsius
Arad: 14 grade Celsius
Piatra Neamț: 12 grade Celsius
Târgu Mureș: 13 grade Celsius
Ploiești: 17 grade Celsius
Pitești: 17 grade Celsius

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 21 mai. Unde dă soarele

De asemenea, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 21 mai temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 22 grade Celsius în Moldova, 21 de grade Celsius în Transilvania, 21 de grade Celsius în Maramureș, 21 de grade Celsius în Crișana, 22 de grade Celsius în Banat, 20 de grade Celsius în Muntenia, 23 de grade Celsius în Oltenia și 20 de grade Celsius în Dobrogea.

Nu în ultimul rând, aversele vor continua aproape în toată țara, exceptând Maramureșul și Banatul, unde se anunță vreme cu soare. De altfel, după cum informează meteorologii ANM, chiar și în zonele în care sunt anunțate ploi, soarele se va mai arăta pe cer în anumite momente ale zilei.