Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Specialiștii anunță un val de căldură în România

Ana Anitoiu 06.06.2022, 19:03
Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Specialiștii anunță un val de căldură în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 6 – 19 iunie. Specialiștii au anunțat un val de căldură în România, ce va veni din data de 10 iunie, după ce, până atunci, vremea se va răci.

Prognoza meteo pentru Banat

Potrivit ANM, vremea se va răci, până pe 10 iunie, și vor ajunge de la medii de 29 de grade Celsius la medii de 26 de grade Celsius. Ulterior acestei date, se va încălzi considerabil, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade Celsius. Mai târziu, va exista iar tendința de scădere a maximelor către medii de 30 de grade Celsius.

Valorile termice nocturne se vor menține la o medie de 15 – 17 grade Celsius. Este posibilă instabilitate amtosferică pe aproape întreg intervalul de anticipație, însă în perioada 8 – 10 iunie vor fi posibile ploi torențiale și cantități de apă mai semnificative.

Cum va fi vremea în Crișana

În Crișana, maximele vor scădea ușor până pe 1o iunie. Acestea vor ajunge de la medii de 28 de grade Celsius la medii de 26 de grade. Ulterior acestei date, se va mai încălzi. În jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. Mai târziu, se va răci din nou, ziua, către medii de 29…30 de grade Celsius.

Minimele vor varia ușor pe tot parcursul intevalului, iar media lor va fi de 14 – 16 grade Celsius. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică în fiecare zi, dar în perioada 8-10 iunie și după data de 16 iunie, va fi în creștere probabilitatea pentru ploi torențiale și cantități mai importante de apă.

Alerta ANM. Val puternic de caldura in Romania
Ploi torentiale, posibile in tara in urmatoarele saptamani. Foto: pexels.com

Vremea în Transilvania

În Transilvania, pe timpul zilei, până pe 10 iunie, mediile vor fi de 25 – 26 de grade Celsius. După 10 iunie, se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30 – 31 de grade. Mai târziu, va exista din nou tendința de răcire, spre medii de 28 de grade. Noaptea, vor fi ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…14 grade.

În aproape tot intervalul, sunt posibile ploi. Însă, în perioada 9-11 iunie și ulterior datei de 16 iunie probabilitatea pentru ploi torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În ceea ce privește Maramureșul, conform ANM, până pe 10 iunie, media maximelor va fi de 26 – 28 grade Celsius. Ulterior, până pe 16 iunie, maximele vor crește până la 30 – 31 de grade Celsius. Mai târziu, se va răci din nou, spre medii de 28 de grade Celsius.

Noaptea, media temperaturolor va fi de 12 – 15 grade Celsius. Pe aproape tot parcursul intervalului, vor fi posibile ploi, dar în zilele de 9 și 10 iunie și după 15 iunie, va fi ridicată probabilitatea pentru ploi torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, temperaturile pe timpul zilei vor fi varia ușor până pe 11 iunie, iar mediile lor vor fi de 27 – 28 de grade Celsius. Ulterior datei de 11 iunie, se va încălzi, ia în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi situată în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Mai târziu, se va răci din nou, spre medii de 29 – 30 de grade.

Noaptea, se va încălzi ușor pe tot parcursul intervlului, de la medii de 13 – 14 grade, către medii de 17 grade. În tot intervalul, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În zilele de 10 și 11 iunie și către finalul intervalului, vor fi mai probabile ploi torențiale și cantități semnificative de apă.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Temperaturile diurne vor avea tendița de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Mediile maximelor vor crește de la 23 – 24 de grade, spre 30 de grade Celsius. Spre finalul intervalului, valorile diurne vor scădea ușor până la medii de 28 de grade.

Ninimele vor varia ușor, cu tendință de creștere de la valori de 16 grade, până la 19…20 de grade Celsius. În prima săptămân din interval, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată. Ploile vor putea fi și torențiale, iar izolat s-ar putea acumula cantități importante de apă.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile, mai ales cele maxime, vor putea crește până în jurul datei de 16 iunie. Mediile valorilor diurne vor crește de la 26 – 28 de grade Celsius către 34 de grade Celsius. Spre finalul intervalului, se va răci ușor, până la medii de 32 de grade Celsius.

Minimele vor avea tendință de creștere, de la valori de 14 grade Celsius, până la 17…18 grade Celsius. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe tot intervalul de anticipație. Însă, probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 și 11 iunie Celsius.

Vremea în Oltenia

Temperaturile, mai ales cele maxime, vor crește până în jurul datei de 16 iunie. Mediile valorilor diurne vor crește de la 27 – 28 de grade Celsius către 33 – 34 de grade. Spre finalul intervalului, se va răci ușor, până la medii de 32 de grade Celsius.

Noaptea, temperaturile vor crește de la 14 – 15 grade Celsius până la 17 – 18 grade. Conform meteorologilor, va fi instabilitate atmosferică pe tot intervalul de anticipație. Însă, probabilitatea pentru ploi torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 și 10 iunie.

Cum va fi vremea la munte

Temperaturile vor crește ușor pe aproape tot intervalul. Mediile valorilor diurne vor crește de la 16 la 21 de grade Celsius. Minimele vor avea ușoare variații pe parcursul intervalului, cu tendință de încălzire de la valori de 8 – 9 grade Celsius până la 11 – 12 grade Celsius.

Meteorologii au avertizat că vor exista condiții pentru  manifestări de instabilitate pe tot intervalul de anticipație. Însă, probabilitatea pentru ploi torențiale și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la finalul intervalului.

Urmăriți Impact.ro și pe