Prognoza meteo actualizată pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea de Sărbători

Mihnea Tălău 02.12.2022, 14:30
Prognoza meteo actualizată pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea de Sărbători

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, vineri, 2 decembrie prognoza actualizată pentru această lună, inclusiv pentru Crăciun și Revelion. Conform meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, iar nivelul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal.

Vreme capricioasă în următoarea perioadă, la nivelul întregii țări

În acest weekend, aproape la nivelul întregii țări, vremea rece va continua, cu temperaturi în general cu câteva grade sub medie. Astfel, vremea se va menține în general închisă, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 7 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, mai scăzute în zonele de nord și de munte. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În Capitală, în weekend, vor începe din nou să crească temperaturile și duminică va fi chiar mai cald decât normalul pentru această perioada.

Vremea în săptămâna 5-12 decembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, a transmis ANM, care precizează că ploile vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Vremea calda revine in Romania. Temperaturi neobisnuite, anuntate de meteorologi in luna decembrie

Vremea în săptămâna 12-19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Vremea în săptămâna 19-26 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, informează ANM. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 26 decembrie-2 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, spun meteorologii.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...