Prognoza meteo, 8-9 februarie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistra

Apostol R. Ștefan 07.02.2020, 14:47
Prognoza meteo, 8-9 februarie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistra

Temepraturile scăzute, precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi prezente și în acest final de săptămână, dar vom avea parte și de stabilitate termică în anumite zone din țară. Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla pe teritoriul întregii țări, la început de weekend. În foarte multe zone au existat condiții de ninsoare viscolită și din acest motiv autoritățile au decis să închidă temporar și școlile din câteva județe.

Prognoza meteo, 8-9 februarie 2020

Vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor aflate sub avertismentul de ninsoare, cu rafale de până la 70-80 km/ h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor exista rafale de peste 80-100 km/h, iar din cauza acestui fenomen zăpada depusă va fi viscolită și va duce la scăderea vizibilității de pe carosabil. Șoferii mai trebuie să aibă grijă și la alte fenomene, precum poleiul.

În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistra

Meteo sâmbătă, 8 februarie 2020

În noaptea de vineri spre sâmbătă ANM anunță o înseninare a cerului, astfel că în zona de centru, vest și sud-vestul țării vom vea temperaturi sub pragul gerului, în special în zonele unde stratul de zăpadă este consistent.Pentru ziua de sâmbătă, ANM anunță ce variabil în estul țării și mai mult senin în vest. Vor mai cădea unele ninsori slabe izolat în sudul Carpaților Orientali în prima parte a zilei. În depresiunile intramontane minimele termice vor coborî ușor chiar și sub pragul de -20 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat în sud-estul țării și la munte și mai mult slab în rest.

Prognoza meteo, 8-9 februarie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistraPrognoza meteo, 8-9 februarie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistra
Prognoza meteo, 8-9 februarie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori și ce temperaturi se vor înregistra

Pentru ziua de sâmbătă, termometrele vor indica temperaturi maximese situate între -3 și 2 grade Celsius în Transilvania și Maramureș. Cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei. În Banat, Crișana și Oltenia vomavea temperaturi cuprinse între 0…5 grade  și -2…3 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Meteo duminică, 9 februarie 2020

În comparație cu ziua precedentă, duminică vom avea parte, la nivelul întregului teritoriu, de cer mai mult senin. Vremea va intra într-un proces de încălzire, mai ales la munte. Vântul va sufla moderat la munte și mai mult slab în restul teritoriului. Dimineața local în centrul țării temperaturile vor mai coborî ușor sub pragul de -10 grade Celsius.

Tot duminică, în Transilvania și Maramureș, temperaturile maxime vor urca în termometre, până la valori de -1…4, la ora prânzului, vom avea 3-8 grade în Banat și Crișana, 5-10 grade în Oltenia și Muntenia și 3-8 grade Celsius în Dobrogea și Moldova.. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în zonele subcarpatice.

În Capitală, vineri, vor putea fi resimțite și condiții de ger. Cerul se va menține înnorat pe tot parcursul zilei, iar temperaturile din termometre vor arăta valori minime de -9 și -7 grade Celsius. Maxima termică va fi de 4 grade Celsius. După ora prânzului sunt prevăzute ninsori, iar zăpada se poate depune într-un strat ceva mai pronunțat, de până la 15-20 de centimetri.

ANM anunță ger, cu temperaturi de până la -22 de grade

Tot în cursul zile de astăzi, ANM a mai transmis un comunicat meteo prin care anunță condiții de ger și temperaturi de până la -22 de grade celsius, avertizarea meteo de ger fiind valabilă de sâmbătă, 8 februarie 2020, ora 02.00 până duminică, 9 februarie 2020, ora 10.00. Pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor de 8 şi 9 februarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării. În partea de nord-est, în centrul şi sudul ţării, temperaturile vor fi sub -15 grade Celsius, iar în zonele depresionare minimele vor fi chiar şi de -22 de grade Celsius.

”În funcţie de condiţiile locale se va forma gheţuş”, se mai arată în avertizarea meteo ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe