Prognoza meteo, 29 februarie – 1 martie 2020. Vremea în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în prima zi de primăvară

Redacția IMPACT 29.02.2020, 10:43
Prognoza meteo, 29 februarie – 1 martie 2020. Vremea în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în prima zi de primăvară

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în acest weekend. Specialiștii ANM au emis o nouă prognoză, fiind vorba despre perioada 29 februarie și până pe 1 martie 2020. Vremea va atinge valori neașteptate la acest final de săptămână.

Prognoza meteo, 29 februarie – 1 martie 2020. Vremea în weekend

În primele zile ale primăverii din 2020 se vor înregistra temperaturi foarte plăcute. Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat ce se va întâmpla cu vremea, în următoarea perioadă. În această sâmbătă, în toată țara va fi soare și doar în nordul teritoriului va ploua ușor.

Prognoza meteo, 29 februarie - 1 martie 2020. Vremea în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în prima zi de primăvară
În acest weekend meteorologii anunță temperaturi apropiate de 19 grade

De asemenea, finalul acestei săptămâni debutează cu vreme caldă și temperaturi de până la 15 grade Celsius. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în zonele montane și în cele submontane vor mai pica precipitații sub formă de ninsoare. Ar putea exista și depuneri ceva mai consistente de zăpadă, la munte. Vântul va sufla în Carpaţii Meridionali şi în cei de Curbură. Pe parcursul nopţii, în Munţii Banatului, vor fi rafale de 80-100 km/h.  Temporar ar putea fi semnalate condiții de viscol.

Ce temperaturi se vor înregistra în prima zi de primăvară

Pe timpul nopții va mai ploua și în Dobrogea, dar și local în Muntenia. Sunte semnalate precipitaţii mixte pe arii restrânse în Transilvania şi Moldova, iar în primele ore ale zilei de duminică va ploua și în restul țării. Va fi înregistrat și fenomenul de ceață. Vântul va sufla cu putere prin sud-vest şi est, iar temperaturile vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

Pentru ziua de 1 martie, meteorologii anunță temperaturi ridicate, cuprinse între 7 și 15 grade Celsius. Soarele se va putea remarca printre nori, iar doar în nordul teritoriului ar putea ploua. Seara și pe parcursul nopții va ploua ceva mai serios în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade, la munte, și 7-8 grade în Dealurile de Vest.

Luni, mercurul din termometre va urca până la valoarea de 19 grade Celsius. Vremea se va menține caldă în toate regiunile țării. În vest, nord, dar și în centru mai există posibilități de ploaie, mai ales sub formă de averse, cu posibile descărcări electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe