Cum va fi vremea în luna martie. Meteorologii anunță vești bune pentru toată țara

Diana Radu 27.02.2020, 20:38
Cum va fi vremea în luna martie. Meteorologii anunță vești bune pentru toată țara

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorlogie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru luna martie, iar potrivit acestora vom avea parte de vreme frumoasă în toată țara. Iată ce valori termice se vor înregistra în prima lună de primăvară și bineînțeles cum va fi vremea de Mărțișor!

Cum va fi vremea în luna martie? Anunțul făcut de ANM

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, estimând vremea cu ajutorul ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Află cum va fi vremea în cea mai iubită și cea mai așteptată lună a anului!

vremea, martie, anm, meteorologi
Cum va fi vremea în luna martie? Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo pentru săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020. Potrivit meteorologilor, sfârșitul lunii februarie, respectiv începutul lunii martie va debuta cu valori ce se vor situa peste cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în regiunile estice și nord-estice. Regimul va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și local în nordul țării. În ceea ce privesc precipitațiile, acestea vor fi deficitare în general, iar în nord și est vor fi apropiate de normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020. Pentru această săptămână ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice intervalului, în toate regiunile, însă cu precădere în cele estice. Așadar, vom avea parte de vreme frumoasă cu mult soare și cer senin. Cantitățile de apă, acestea vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei menționate.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020. În acest interval, temperaturile medii se vor situa peste cele specifice perioadei din an, la nivelul întregului teritoriu. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar în nord-estul teritoriului, anunță meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.03.2020 – 29.03.2020. Ultima săptămână a lunii februarie va veni cu valori termice ce se vor situa în jurul celor specifice intervalului, la nivelul întregului teritoriu. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Impact.ro și pe