Profesorii rămân fără salarii chiar înainte de Sărbători? Sorin Cîmpeanu face anunţul trist

Stan Filon, Paul Dobrescu 27.10.2021, 10:37
Profesorii rămân fără salarii chiar înainte de Sărbători? Sorin Cîmpeanu face anunţul trist

Luna cadourilor ar putea să vină cu o veste tristă pentru profesorii din România, iar cel vorbește despre asta este chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dascălii ar putea să se trezească chiar în luna decembrie că nu vor mai primi salariul, deoarece nu mai sunt bani, iar criza politică pare că se adâncește.

Profesorii rămân fără salarii chiar înainte de Sărbători?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, trage un semnal de alarmă și spune că este nevie de o rectificare bugetară pentru că fondul de salarii al ministerului este aproape terminat, iar profesorii ar putea să rămână fără salarii chiar în luna decembrie.

Oficialul spune că singura soluție este rectificarea bugetară, care însă nu poate fi făcută de un guvern interimar, ci de un guvern plin. ”Avem execuţie de 50% pe primul semestru. Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie (n.r. – la Ministerul Educaţiei) atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a afirmat Cîmpeanu la Prima TV, potrivit Agerpres.

Profesorii raman fara salarii chiar inainte de Sarbatori
Profesorii raman fara salarii chiar inainte de Sarbatori

Negocierile cu PSD au picat

Între timp, premierul desemnat Nicolae Ciucă se pare că bate pasul pe loc în negocierile pentru formara unui nou guvern. Negocierile cu PSD au picat, după ce social democrații se pare că au solicitat cinci ministere de forță, printre care ministerul Transporturilor, a Fondurilor Europene și al Justiției.

Așadar, Nicolae Ciucă și-a îndreptat atenția către USR. Până în prezent, acesta a negociat cu USR pentru susținerea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, însă negocierile au eșuat, așa cum era de așteptat. Ultimele informații apărute în presă spun că președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ciucă să păstreze ușa deschisă pentru USR, chiar dacă președintele PNL, Florin Cîțu, se împotrivește readucerii în Guvernul României a USR-PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...