Profesorii care nu se testează la fiecare 48 de ore vor fi concediaţi. Italienii au pregătit restricţii dure pentru noul an şcolar

Stan Filon, Ștefan Olteanu 24.08.2021, 20:32
Profesorii care nu se testează la fiecare 48 de ore vor fi concediaţi. Italienii au pregătit restricţii dure pentru noul an şcolar

Autoritățile din Italia au anunțat cum vor fi reluate cursurile școlare! Regulile sunt diferite față de cele care au fost în vigoare anul școlar trecut. Acum, profesorii nevaccinați pot fi dați afară din funcție, dacă nu se vaccinează sau dacă nu prezintă un test negativ la fiecare 48 de ore!

Profesorii care nu se testează la fiecare 48 de ore vor fi concediaţi, în Italia

Autoritățile italiene au anunțat regulile după care se vor desfășura orele de curs, la începerea noului an școlar. Astfel, am aflat că măștile rămân obligatorii atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și restul personalului din instituții. Toate măștile de protecție vor fi distribuite de către școli, atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic.

Față de anul trecut, distanțarea la un metru a băncilor nu mai este obligatorie, ci este doar recomandată. Acolo unde nu există spațiu suficient, se poate renunța la distanțarea fizică a elevilor, cu condiția menținerii celorlalte măsuri. Tot ca o recomandare, acolo unde e posibil, trebuie să fie o distanță de doi metri între catedră și scaune. În schimb, se mențin circuitele de intrare și ieșire din școală, inițiate la începutul pandemiei. Pentru a evita aglomerația vor funcționa intrări și ieșiri separate, atât în autobuze, cât și în școli. Temperatura nu se va mai măsura la școală, ci acasă, iar dacă un copil va avea febră, acesta va rămâne acasă și vor fi anunțate cadrele didactice.

Profesorii care nu se testeaza la fiecare 48 de ore vor fi concediati, in Italia
Profesorii care nu se testeaza la fiecare 48 de ore vor fi concediati, in Italia

Contravaloarea testelor va fi suportată de către profesori

Personalul didactic a avea acces în instituția de învățământ doar în baza certificatului verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, însă cei care nu s-au vaccinat trebuie să prezinte un test negativ la fiecare 48 de ore. Contravaloarea acestor teste va fi suportată de către profesori.

În cazul în care profesorul nu se va prezenta cu certificatul de vaccinare sau cu un test negativ, acesta va fi trimis acasă și nu va avea la dispoziție 4 zile pentru a se vaccina sau pentru a face testul. În a 5-a zi, profesorul va fi concediat, iar un profesor suplinitor îi va lua locul.

Copiii se vor întoarce în sălile de sport, însă părinții elevilor nu vor mai avea acces în școală, nici măcar șa ședințe. Acestea se vor susține în mediul online. În caz de infectare a unui număr mare de elevi dintr-o clasă, se reactivează școala online pentru cei aflați în carantină. Dacă vor apărea focare de infectare în orașe sau regiuni, școlile de acolo vor fi închise și se va reîncepe școala online.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...