Produsele banale care îți curăță petele din cadă. Orice român le are în casă

Anca Manolica, Andrei Dumitrescu 13.01.2023, 09:29
Produsele banale care îți curăță petele din cadă. Orice român le are în casă

Căzile de baie pot dezvolta rugină, calcar și alte pete încăpățânate care sunt greu de îndepărtat, fiind cauzate de obicei de depunerile lăsate de apa dură. Dacă și tu ai o cadă acasă, ar fi indicat să știi cum să scapi de aceste pete. Dacă nu te ocupi de ea cu atenție, în doar cîțiva ani vei fi nevoit, cu siguranță, să o schimbi. Iată cu ce produse banale o poți îngriji.

Cadă îngălbenită și pătată? Cum o poți face să arate ca nouă

Cada este un accesoriu aproape nelipsit din baie. Cui nu îi place să se relaxeze într-o baie caldă și plăcută după o zi lungă de muncă? Înainte de a umple cada, aruncă însă o privire la starea acesteia. O cadă de baie adecvată ar trebui să fie curată, strălucitoare și în stare impecabilă.

Cu toate acestea, dacă observi o decolorare inestetică albă, galbenă sau neagră în jurul căzii de baie, aceasta nu este de bun augur. Petele pot fi o pacoste, ba mai mult, pot reprezenta un pericol pentru sănătate dacă continui să folosești cada fără a o curăța bine înainte.

Dacă nu știi cum să faci lucrul acesta, pentru ca ea să rămână impecabilă, în rândurile de mai jos vei afla cum le poți îndepărta simplu și rapid, cu doar câteva ingrediente ieftine, din gospodărie.

Trucuri simple la care să apelezi

Spre deosebire de gresie, căzile de baie sunt mai absorbante, ceea ce înseamnă că pot reține cu ușurință umezeala, creând mediul perfect pentru petele galbene. Mulți dintre noi fac greșeala de a nu le curăța cum trebuie și, cel mai rău, uneori doar o stropim cu apă. În timp, acest lucru va cauza pete pe pereții căzii.

Cum poți face o cadă să arate ca nouă
Cum poți face o cadă să arate ca nouă

Din fericire, acestea pot fi îndepărtate, foarte simplu, cu ajutorul unor ingrediente din cămară, care sunt eficiente și ieftine. Unul dintre ele este, desigur, bicarbonatul, pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Așadar, amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen și aplică soluţia rezultată pe cadă. Lasă să acţioneze preț de o oră, apoi șterge-o cu o cârpă moale.

În cazul în care ai pete pe aproape toată suprafața căzii, ar fi bine să pui soluția într-o sticlă cu pulverizator şi să o împrăştii pe toată suprafaţă căzii. La final, aceasta trebuie clătită cu apă caldă din belşug.

Citește și: Trucul genial cu folie de aluminiu care te ajută să faci curăţenie lună în baie. Efectul este uimitor

O altă soluție este să umplu cada cu apă fierbinte, în care să adaugi 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Las-o aproximativ 4 ore, după care scoate dopul, lasă apa să se scurgă și apoi sterge cada cu un burete înmuiat în detergent de vase. Vei vedea cum aceasta își va recăpăta albul de altădată. În plus, oţetul este și un bun dezinfectant.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...