Probleme mari pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera putea fi trimis iar în judecată. Cu ce a mai greşit

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 24.10.2021, 08:49
Probleme mari pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera putea fi trimis iar în judecată. Cu ce a mai greşit

Gigi Becali a scăpat de un dosar penal foarte dificil, deși ar fi trebuit să fie trimis în judecată pentru spălare de bani! Cel puțin așa susține un magistrat al Tribunalului București. Acesta spune că erau suficiente dovezi pentru ca omul de afaceri să fie trimis în judecată în dosarul despăgubirii de 60 de milioane de euro de la ANRP. Becali a scăpat însă și acum are de achitat către stat doar cheltuieli de judecată în valoare de 500 de lei.

Gigi Becali trebuia trimis în judecată în cazul retrocedării de 60 de milioane de euro, spune un magistrat

Un magistrat de la Tribunalul București a decis că plângerea lui Becali este nefondată și că, mai mult, erau suficiente probe pentru ca patronul FCSB să fie trimis în judecată pentru spălare de bani, în dosarul retrocedării aprobate de ANRP către nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, în valoare de 60 de milioane de euro, potrivit newsonline.ro.

”În temeiul art.341 alin.6 lit.a teza a III-a N.C.proc.pen., respinge – ca nefondată – plângerea formulată de petentul (suspect) BECALI GEORGE (cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor procesuale la ..) împotriva ordonanţei date de procuror la 24.06.2021 în dosarul de urmărire penală nr. 137/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, menţinută prin ordonanţa nr. 101/II-2/2021 din 16.07.2021 a procurorului-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Constată că, în cauză, se impunea punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a petentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prev. de art.49 alin.1 lit.a, b şi c din Legea nr. 129/2019, cu aplic. art.41 N.C.pen., însă principiul „non reformatio in pejus” (neagravarea situaţiei în propria cale de atac) opreşte pronunţarea altei soluţii în acest cadru procesual. În temeiul art.275 alin.2 N.C.proc.pen., obligă petentul (suspect) la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 21.10.2021”, se arată în decizia Tribunalului București”, se arată decizia Tribunalului București.

Gigi Becali trebuia trimis in judecata in cazul retrocedarii de 60 de milioane de euro
Gigi Becali trebuia trimis in judecata in cazul retrocedarii de 60 de milioane de euro

Are de achitat 500 de lei, cheltuieli de judecată

Gigi Becali a cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari pe care i l-a vândut nepotului său, Vasile Geambazi, pentru suma de 1 milion de dolari. Acesta a cerut despăgubiri ANRP-ului că nu poate folosi terenul, iar Curtea de Apel a decis că trebuie să primească nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Cum cazul a ajuns în presă, iar autoritățile s-au sesizat în acest caz, Gigi Becali, aflat la închisoare pe vremea aceea, în 2014, și-a sfătuit de urgență nepotul să renunțe pur și simplu la despăgubire! Acesta s-a conformat și printr-o adresă către ANRP a transmis faptul că renunță să mai încaseze suma amețitoare de bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...