Probleme mari la Rapid! Ce se întâmplă cu jucătorii. Veste tristă pentru suporteri

Marian Cărăvan 27.04.2020, 10:15
Probleme mari la Rapid! Ce se întâmplă cu jucătorii. Veste tristă pentru suporteri

Rapid, una dintre echipele cu pretenții la promovarea în prima ligă, se confruntă cu mari probleme. Criza sanitară afectează și unul dintre cluburile de tradiție din România, însă problemele giuleștenilor sunt mai vechi.

Probleme mari la Rapid! Ce se întâmplă cu jucătorii. Veste tristă pentru suporteri

Repornită la drum din Liga a 4-a, Rapid a urcat pas cu pas până în eșalonul al doilea al fotbalului românesc și a început acest sezon cu intenția declarată de a face pasul spre Liga 1, beneficiind și de un buget consistent, cel puțin pe hârtie. Cu toate acestea, parcursul echipei antrenate până la suspendarea competiției de Daniel Pancu nu a fost unul care să-i mulțumească pe conducători și pe exigenții fani giuleșteni. Fără victorie și fără gol marcat în cele trei meciuri oficiale din acest an, Rapidul e abia pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, la 13 puncte de liderul UTA (care pare desprinsă în câștigătoare a ligii secunde) și la două puncte de locul secund și locul al treilea. După meciul pierdut pe 8 martie, în Regie, cu 0-1 în fața Reșiței lui Dorinel Munteanu, lui Pancu i s-a cerut demisia, iar la timona echipei a revenit Dan Alexa, liber de contract la acel moment.

Rapidul se confruntă însă cu probleme financiare, care nu au cum să nu afecteze parcursul echipei. De la o echipă cu pretenții se poate transforma repede, să nu spunem RAPID, într-o echipă de pluton. Și asta nu e tot. Pe lângă faptul că nu au un stadion, întrucât Giuleștiul este în faza de construcție pentru EURO 2020, jucătorii fiind nevoiți să joace în Regie, pe un gazon des criticat pentru calitatea sa precară, aceștia nu beneficiază de condiții normale de antrenament. Însă, leste toate acestea, aspectul financiar este cel mai important. Fotbaliștii nu și-ar mai fi primit salariile din luna ianuarie și nici măcar de Paște conducerea nu a făcut eforturi să plătească măcar o parte din restanțe, informează Digi Sport. Potrivit aceleiași surse, jucătorii lui Dan Alexa au fost băgați în șomaj tehnic, ceea ce vine să confirme problemele financiare ale alb-vișiniilor.

Dan Alexa a revenit în acest an la Rapid. Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu
Dan Alexa a revenit în acest an la Rapid. Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Stadionul Giulești, gata în octombrie 2020? Ministrul Tineretului și Sportului spune că abia anul viitor

Stadionul Giulești se numără printre arenele reconstruite pentru a găzdui antrenamentele echipelor care vor juca la București în turneul final EURO 2020, competiție mutată pentru anul viitor. Deși aici lucrările au început după cele de la Steaua și Arcul și Triumf, arena începe să capete și ea formă.

În locul vechii arene din Giulești se va ridica o arenă modernă, de 14.050 de locuri, unde vor putea fi organizate meciuri internaționale.

Conform ultimelor termene avansate, stadionul de aproape 40 de milioane de euro (mai precis 39.499.366 euro) ar trebui să fie gata în octombrie 2020. Dar, conform unei declarații de săptămâna trecută a ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, stadionul va fi gata în cursul anului viitor.

Stadionul Giulești va avea o capacitate de 14.050 de locuri, din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor. Suprafața de joc va fi de 105 metri lungime și 68 metri lățime, cu gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Un amănunt important este că sub tribune va exista o pistă de atletism. Sub Peluza Nord va fi amenajată o sală de sport. La stadion vor exista 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP. Noua arenă va avea nivel de clasificare UEFA 4.

Urmăriți Impact.ro și pe