Avarie la metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii au fost evacuați prin tunel de Metrorex. Imagini de la fața locului

Cătălina Burghelea 05.04.2022, 10:01

O defecțiune la metrou a avut loc, marți dimineață, pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab, a transmis Metrorex. Problemele tehnice au fost semnalate la ora 7.51, pe Magistrala 4, între staţiile de metrou Grivita și Basarab. Călătorii au fost evacuați prin tunel cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță.

Metrou blocat în subteran, între stațiile Grivița și Basarab

Update ora 10.00. Începând cu 9.55, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 4 a fost reluată în mod normal, a anunțat Metrorex.

Știrea inițială

„Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei”, a anunțat operatorul de transport public Metrorex.

În acest moment, circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă. Echipele Metrorex fac eforturi pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea traficului în condiții normale pe ambele fire.

„Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Călătorii sunt evacuați prin tunel

Potrivit ISU București, călătorii vor fi evacuați prin tunel către stația Basarab, pe o distanță de aproximativ 200 de metri. La fașa locului acționează Detașamentul Special de Salvatori, două echipaje SMURD, patru autospeciale de pompieri și Salvatori Metrorex.
Nu sunt persoane ranite, iar linia de tren a fost deconectată de la electricitate. Au fost evacuate 276 de persoane din metroul blocat în subteran. Nu au fost semnalate probleme medicale.

Un agent de pază la o stație de metrou din Sectorul 3 al Capitalei a murit

Luni, 4 aprilie 2022, prin apel la numărul de urgență 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că un agent de pază, care executa serviciul la o stație de metrou din Sectorul 3 al Capitalei, a acuzat o stare de rău și s-a prăbușit la pământ. La fața locului au intervenit Brigada Poliției Transport Public și un echipaj medical de prim ajutor. În pofida eforturilor medicilor, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

A acuzat o stare de rău

Un agent de pază la o stație de metrou din Sectorul 3 a murit după ce s-a plâns de o stare de rău și a căzut pe scări, lovindu-se la cap. Medicii de pe ambulanța sosită la fața locului au încercat zeci de minute să îl salveze pe bărbat, însă manevrele nu au avut succes. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Potrivit Metrorex, omului i s-a făcut rău la ora 7:30, în stația de metrou Republica.

„Astăzi, 4 aprilie 2022, prin apel 112 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că un agent de pază, ce executa serviciul la o staţie de metrou din sectorul 3, ar fi acuzat o stare de rău şi ulterior a căzut. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Brigăzii Poliţiei Transport Public, precum şi echipaj medical de prim ajutor”, a anunațt Poliţia Capitalei.

Ce schimbări face Metrorex

Compania Metrorex a semnat contractul de modernizare a staţiilor de metrou pentru pesoanele cu deficienţe de vedere. Astfel, staţiile de metrou din Capitală vor deveni accesibile pentru persoanele care nu văd sau au probleme cu vederea. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi valorează 17.468.346,18 de lei (fără TVA).

Schimbările anunțate de Metrorex constă în dotarea stațiilor de metrou cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a acestora şi panouri Braille.

„Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja sunt executate benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare”, a explicat operatorul de transport public.

Panourile Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului din București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...