Probleme în aeroport pentru Delia. Ce a pățit artista înainte de îmbarcare: „Mi-e frică”

Andra Daoud 21.04.2022, 16:01

Delia adoră să călătorească, dar se confruntă cu o problemă de fiecare dată când trebuie să plece undeva. Artista profită atunci când are câteva zile libere la dispoziție, pentru a vizita alte țări, însă drumul până la destinație îi dă mari bătăi de cap. Artista nu a ascuns faptul că se teme de avion, însă la ultima deplasare a mai întâmpinat o problemă despre care a simțit nevoia să le spună și celor care o urmăresc online.

Probleme în aeroport pentru Delia

Delia este pasionată de călătorii și a bifat numeroase destinații exotice de-a lungul timpului. Artista are însă o problemă cu care se confruntă de fiecare dată când trebuie să zboare: frica de avion. La aceasta se adaugă și fobia de aglomerație, iar recent a avut de-a face cu amândouă, în timp ce se afla în aeroport, așteptând să se îmbarce.

Delia a făcut câteva Insta Stories, în care le-a spus celor care o urmăresc online, mai în glumă, mai în serios, că aglomerația din aeroport îi provoacă stări de anxietate și că o soluție ar fi să își cumpere avion privat.

Apoi, tot ea a spus: „Ok, nu glumesc. Am… da’ mi-e frică cu el. N-are apă la ștergătoare… și are un jigler înfundat”. Cei care au văzut story-urile și-au dat seama că artista glumește, însă fobiile cu care se confruntă sunt cât se poate de serioase.

Probleme în aeroport pentru Delia. Ce a pățit artista înainte de îmbarcare: „Mi-e frică”
Mesajele publicate pe Instagram de Delia

1 din 4 persoane se teme de avion

Statisticile arată că un sfert dintre oameni suferă de frică de zbor. Cei care au această fobie evită pe cât posibil deplasările pe calea aerului, sau dacă sunt nevoiți să zboare, aleg destinații cât de cât apropiate, pentru a nu petrece multe ore în aer. Vestea proastă este că frica de zbor nu se diminuează cu cât călătorești mai mult cu avionul. Unii oameni au nevoie chiar de terapie pentru a-și putea învinge temerea.

Realitatea virtuală îi poate ajuta pe cei care suferă de fobie de zbor. În timpul ședințelor de terapie virtuală, oamenii se află în postura de pasageri în avion și sunt îndrumați de psiholog pentru a-și învinge această teamă.

Frica de avion de cele mai multe ori este un iceberg, care are în spatele lui o grămadă de frici, cel mai des întâlnim frica de moarte, frica de a fi în situații care sunt în afara controlului nostru, frica de necunoscut plus alte frici specifice. Spre exemplu sunt persoane care în copilărie au trecut prin anumite situații, au rămas blocate în lift.

Ce am observat, înainte de pandemie versus dupa pandemie, este că în pandemie oamenilor li s-au accentuat foarte multe frici, ca urmare a lipsei de control pe ceea ce se întâmplă, iar aviofobia în momentul de față parcă a crescut și mai mult, după pandemie.”, a explicat Nadia Gorduza, psihoterapeut, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe