Pro TV, pierdere uriașă. Un magnet de audiențe, luat de concurență. Ce va difuza Antena 1

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 18.11.2021, 14:42
Pro TV, pierdere uriașă. Un magnet de audiențe, luat de concurență. Ce va difuza Antena 1

Pro TV a rămas fără un magnet de audiențe, ce a fost luat de concurență. Antena 1 a anunțat când va difuza un program ce devenise o tradiție pentru prima televiziune, situând-o de fiecare dată pe primul loc în preferințele românilor. Postul TV al trustului Intact a făcut anunțul oficial.

Ce magnet de audiențe al Pro TV a fost luat de Antena 1

În ultimii 20 de ani, Pro TV și-a obișnuit telespectatorii cu un program ce în ciuda redifuzărilor repetate, nu și-a pierdut din farmec și a situat televiziunea pe primul loc în clasamentul audiențelor. Însă, în acest an, tradiția va lua sfârșit, iar magnetul de audiențe va trece la Antena 1.

Mai exact, deși românii sunt obișnuiți ca în fiecare an în preajma Crăciunului să se uite la ”Singur Acasă/ Home Alone” pe Pro TV, anul acesta celebrul Macaulay Culkin, în rolul lui Kevin McCallister, își va apăra casa de hoți la Antena 1.

Pro TV, pierdere uriasa. Un magnet de audiente, luat de concurenta. Ce va difuza Antena 1
Macaulay Culkin, in rolul lui Kevin McCallister din ”Singur Acasa/ Home Alone”

Când va difuza Antena 1 programul ce devenise o tradiție la Pro TV

Reprezentanții televiziunii Antena 1 au anunțat că va difuza cele trei filme celebre din seria ”Singur Acasă/ Home Alone”, în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00, începând de pe 4 decembrie. Adică pe 4, 11 și 18 decembrie, ultimul dintre ele, în care povestea este despre un alt băiat, Alex Pruitt, interpretat de Alex D. Linz , urmând să fie difuzat astfel chiar cu o săptămână înainte de Crăciun.

Deși a fost redifuzat de multe ori, ”Singur Acasă” a situat Pro TV de fiecare dată pe primul loc în topul audiențelor. De exemplu, anul trecut, pe 7 decembrie, prima parte a producției a fost urmărită de peste 2,2 milioane de telespectatori în fiecare minut, la nivel național, la fel ca în 2019.

Atunci, Antena 1 s-a situat pe cel de-al doilea loc în clasamentul audiențelor, la distanţă de 600.000 de telespectatori, difuzând, în premieră, gala emisiunii de divertisment ”Te cunosc de undeva”, potrivit paginademedia.ro.

În 2018, pe 8 decembrie, ”Singur Acasă” a adus o audiență similară pentru Pro TV, cu aproape 2,1 milioane de telespectatori, iar în 2017, pe 9 decembrie, filmul a fost urmărit de 2,2 milioane de români. Anterior, în 2016, pe 10 decembrie, audiența a fost și mai mare, de 2,5 milioane de urmăritori. În 2014, audiența a fost chiar de 2,7 milioane de telespectatori, un număr similar fiind înregistrat și în 2013.

Pro TV s-a adaptat după succesul pe care i l-a adus seria de filme ”Singur Acasă”. Televiziunea a difuzat un show de Halloween – Singura Casă, prezentat de ”vampirul” Alex Bogdan, care este și detectiv în emisiunea ”Masked Singer România”. Însă, această găselniță a postului TV nu l-a situat pe primul loc în topul audiențelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...