Ce se întâmplă acum cu Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip. A fost făcut anunțul oficial

Cristian Cojocaru 11.01.2021, 16:38
Ce se întâmplă acum cu Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip. A fost făcut anunțul oficial

Ce se întâmplă acum cu Regina Elisabeta a II-a. Un anunț oficial vine din Marea Britanie, unde Palatul Buckingham a anunțat faptul că Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, au luat o decizie cu privire la vaccinarea anti-covid. Potrivit unei surse apropiată a familiei regale, acest lucru a avut loc sâmbătă.

Ce se întâmplă acum cu Regina Elisabeta a II-a și cu prințul Philip

Regina Angliei și Ducele de Edinburgh au primit în cursul zile de sâmbătă vaccinul anti-Covid. Un apropiat al familie regale a menționat acest lucru însă tipul de vaccin care le-a fost administrat celor doi, nu a fost precizat. În vârstă de 94 de ani, iar prințul consort Philip, 99 de ani, celor doi le-au fost administrate vaccinurile de către un medic de familie la reședința regală de la Castelul Windsor.

Charles, prințul moștenitor în vârstă de 72 de ani, a contactat temutul virus în luna martie a anului trecut. Din fericire, forma pe care acesta a avut-o nu a fost una severă. Fiul cel mare al prințului Charles, a fost infectat la rândul său cu Covid-19 în luna aprilie 2020, trecând cu bine peste boală.

În momentul de față, Marea Britanie numără peste 3 milioane de cazuri înregistrate cu infectare cu Covid-19, iar numărul deceselor depășește 80.000, la nivel național, date confirmate de către Johns Hopkins University.

Prima persoană vaccinată în Marea Britanie a fost o bătrână în vârstă de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry
Prima persoană vaccinată în Marea Britanie a fost o bătrână în vârstă de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry

Campanie de vaccinare în Marea Britanie

Aproximativ 1,5 milioane de britanici au fost vaccinați cu prima doză a vaccinului anti-Covid până la momentul actual. Trei vaccinuri sunt autorizate pentru imunizare în Marea Britanie, amintind vaccinul Pfizer & BioNTech, Moderna și Oxford & Astra Zeneca. Marea Britanie a fost prima țară din Europa unde a luat startul această campanie de vaccinare.

În prima tranșă au fost administrate aproximativ 800.000 de doze din vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Prima persoană vaccinată în Marea Britanie a fost o bătrână în vârstă de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry. La fel ca în oricare altă țară, cei care au avut prioritate la imunizare au fost vârstnicii și personalul medical.

„Mă simt incredibil de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19”, a spus femeia.

Marea Britanie este țara din Europa care numără cele mai multe victime provocate de temutul coronavirus. Londra a aprobat vaccinul BioNTech – Pfizer chiar înaintea SUA. Unii critici fac trimitere la posibilele efecte adverse pe termen lung ale vaccinului, cu atât mai mult cu cât perioada de testare și omologare ale acestuia au fost scurte. O altă temere a populației este ”obligativitatea indirectă” de vaccinare, astfel că persoanele care nu fac acest vaccin, vor fi pe viitor excluse de la diverse activități.

Urmăriți Impact.ro și pe