Prințul Harry, certat de ministrul Apărării din Marea Britanie. Ce acuzații îi aduce acum

Stan Filon 23.02.2023, 20:32
Prințul Harry, certat de ministrul Apărării din Marea Britanie. Ce acuzații îi aduce acum

Prințul Harry a fost certat la scenă deschisă de ministrul Apărării din Marea Britanie! Prințul  pare că a cam fost scos de la inima britanicilor, după ce a decis să părăsească Marea Britanie pentru a trăi alături de soția și cei doi copii ai săi în America. Vedeți în rândurile de mai jos de ce a fost criticat acum.

Prințul Harry, certat de ministrul Apărării din Marea Britanie

Așadar, Prințul Harry a fost criticat recent de ministrul Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace. Oficialul a spus despre fiul Regelui Charles că „s-a lăudat” cu numărul de oameni pe care i-a ucis în zonele de conflict militar, iar oficialul a spus că nu se face așa ceva. Ministrul susține că astfel de declarații îi desconsideră pe camarazii lângă care a luptat Prințul Harry.

Ministrul a spus că succesul în rândul militarilor nu se măsoară în funcţie de cine poate trage cel mai mult. Așadar, și ministrul Apărării, fost militar și el, se alătură unui grup mai mare format din personal militar care a criticat declarațiile Prințului Harry, care a spus că a ucis 25 de talibani, în timp ce servea în armata britanică.

Printul Harry, certat de ministrul Apararii din Marea Britanie
Printul Harry, certat de ministrul Apararii din Marea Britanie, Ben Wallace (foto)

„Forţele armate nu înseamnă o numărătoare”

Wallace a spus că fiecare fost membru al personalului militar poate să „aibă propriile alegeri cu privire la ceea ce doreşte să spună”, dar el personal nu ar fi dezvăluit aşa ceva despre perioada în care a fost căpitan în garda scoţiană.

„Forţele armate nu înseamnă o numărătoare. Sincer, să te dai mare cu un bilanţ sau să vorbeşti despre numere denaturează însuşi faptul că armata este un joc de echipă”, a declarat Wallace joi la postul de radio LBC.

El a subliniat că a servi în armată înseamnă „a fi o echipă”, iar orice militar care merge la luptă este susţinut în spate de „sute de oameni” – fie dintr-un cartier general din Marea Britanie, fie de la Corpul Logistic Regal, care i-a şi ajutat să ajungă acolo.

„Nu este un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici nu mă stânjeneşte”

Prinţul Harry a povestit în cartea sa de memorii, „Spare”, despre perioada în care a fost artilerist într-un elicopter de atac Apache în timpul celei de-a doua misiuni ale sale în Afganistan, în 2012. Harry a scris că „în era elicopterelor Apache şi a laptopurilor” a fost posibil să se stabilească cu exactitate câţi combatanţi inamici a ucis.

„Mi s-a părut esenţial să nu mă tem de acest număr. Aşadar, numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici nu mă stânjeneşte”, a relatat el. „Când m-am trezit cufundat în focul şi confuzia luptei, nu m-am gândit la cei 25 ca la nişte oameni. Erau piese de şah scoase de pe tablă. Oameni răi eliminaţi înainte de a putea ucide ei oameni buni”, s-a scuzat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...