Prințul Harry și Meghan Markle ar fi falsificat imaginile prezentate în noul documentar lansat de Netflix. Cuplul, criticat aspru de fani

Anca Manolica 08.12.2022, 17:12

Noul documentar despre Prințul Harry și Meghan Markle, lansat de Netflix, a stârnit o mulțime de controverse imediat după lansare. Ducii de Sussex sunt acuzați că ar fi folosit în trailer o fotografie pe care ei înșiși au aprobat să fie făcută, sugerând în același timp că presa le invadează intimitatea. Fanii i-au criticat aspru.

Prințul Harry și Meghan Markle, acuzați că au „falsificat” hărțuirea presei

Ducii de Sussex au ajuns, din nou, în centrul unei controverse, după apariția unui nou val de critici. Acestea au legătură cu noul documentar Netflix despre viața lor, care poate fi deja urmărit pe platforma de streaming.

În primele două trailere lansate de Netflix, cuplul descrie viața regală ca fiind un „joc murdar” și folosește imagini cu prințesele Diana și Kate Middleton hărțuite de fotografi, în timp ce vorbesc despre „durerea și suferința femeilor care se căsătoresc în această instituție”. Aceste imagini au fost intens disecate de fani, iar aceștia sunt acum acuzați că au falsificat unele cadre.

Ei bine, pentru realizarea documentarului lor, despre care se spune că a declanșat un adevărat război, cei doi au folosit mai multe imagini de arhivă. Ele nu ar fi avut legătură cu realitatea prezentată în producția Netflix.

Despre ce imagini este vorba

Cel mai nou teaser pentru mult-așteptatul lor documentar Netflix a arătat un fotograf care a surprins un cadru cu Harry, Markle și fiul lor mic Archie de la un balcon de la reședința arhiepiscopului Desmond Tutu din Africa de Sud, în 2019, în timp ce se aflau într-un turneu oficial.

Deși instantaneul părea a fi intruziv, acesta a fost de fapt realizat de un fotograf care făcea parte dintr-un pachet de presă acreditat la casa arhiepiscopului Desmond Tutu.

„Această fotografie folosită de @Netflix și de Harry și Meghan pentru a sugera intruziunea presei este o farsă completă. A fost făcută dintr-o piscină acreditată la reședința arhiepiscopului Tutu din Cape Town. Doar 3 persoane se aflau în poziția acreditată. H & M a fost de acord cu poziția. Am fost acolo.”, a scris corespondentul regal britanic, Robert Jobson, pe Twitter, zilele trecute.

Prințul Harry și Meghan Markle ar fi falsificat imaginile prezentate în noul documentar lansat de Netflix
Prințul Harry și Meghan Markle ar fi falsificat imaginile prezentate în noul documentar lansat de Netflix

În primele două trailere lansate de Netflix, cuplul descrie viața regală ca fiind un „joc murdar” și folosește imagini cu prințesele Diana și Kate Middleton hărțuite de fotografi, în timp ce vorbesc despre „durerea și suferința femeilor care se căsătoresc în această instituție”.

Alte cadre care au atras atenția

Un scurt clip din ultimul trailer a arătat, de asemenea, fotografi care se înghesuie în jurul unui tribunal din Marea Britanie, unde personalitatea britanică Katie Price a apărut în decembrie anul trecut pentru a fi condamnată pentru conducere sub influența alcoolului. În documentarul de pe Netflix, aceasta a fost folosită în timp ce Harry declară: „Eram îngrozit, nu voiam ca istoria să se repete”.

Într-o altă secvență se văd mulți fotografi înghesuindu-se în jurul unei mașini, în timp ce Meghan susținea că familia regală nu avea de gând să o protejeze niciodată. Apoi a trecut la o imagine cu fosta actriță tamponându-și ochii, aparent în lacrimi.

Dar Markle nu a fost urmărită, imaginile folosite sunt de fapt cadre cu fostul avocat al președintelui Trump, Michael Cohen, părăsindu-și apartamentul din New York în 2019.

„Folosești imagini de arhivă pentru a spune o poveste”, a declarat o sursă familiarizată cu proiectul, citată de Page Six. De asemenea, aceeași sursă susține că ducii nu au avut niciun control editorial asupra trailerului, spunând că alegerea imaginilor a fost „o practică standard în producția de documentare și trailere”.

Premiera documentarului Netflix a avut loc joi, 8 decembrie, cu trei episoade, alte trei urmând a fi lansate pe 15 decembrie.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...