Prințul austriac nu se mulțumește doar cu uciderea ursului Arthur. Vrea și 1 milion de euro despăgubiri

Ana Ionescu 02.06.2021, 15:30
Prințul austriac nu se mulțumește doar cu uciderea ursului Arthur. Vrea și 1 milion de euro despăgubiri

Prinţul austriac Emanuel de Liechtenstein revine în atenția publică. Acesta vrea să ceară despăgubiri de 1 milion de euro după ce cazul său a fost aspru analizat în mass-media.

Ce acuzații aduce prinţul austriac Emanuel de Liechtenstein

Prinţul austriac Emanuel de Liechtenstein, bănuit că a ucis cel mai mare urs brun din România, a hotărât să ceară despăgubiri de 1 milion de euro ONG-ului care a făcut public cazul său. În demersul lui, prinţul Emanuel este susținut de prinţul Dimitrie Sturdza, care precizează că informaţiile care au fost făcute publice sunt false. Cei doi prinți au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a atras atenția publică în cazul împușcării ilegale a ursului Arthur.

“Despre această vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prinţul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulţi urşi care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.

Se pare că ursul Arthur a fost împuşcat la 300 m distanţă de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împuşcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanţat din afară, sunt multe ţări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urşii noştri acolo”, a precizat Prinţul Dimitrie Sturdza.

Prințul austriac nu se multumeste doar cu uciderea ursului Arthur. Vrea si 1 milion de euro despagubiri2
Prințul austriac nu se multumeste doar cu uciderea ursului Arthur. Vrea si 1 milion de euro despagubiri

Prinţul Dimitrie Sturdza spune că numărul urșilor s-a dublat în România

Prinţul Dimitrie Sturdza mai precizează că numărul urșilor s-a dublat în România și că aceștia ar trebui relocaţi în ţări de la care ONG-urile primesc finanțare.

“Cele mai multe ONG-uri sunt finanțate din afară. Să le propunem să ducă urşi de la noi din ţară în ţara care le finanțează. Pe timpul lui Ceaușescu erau între 4.000 și 6.000 de urşi, nu se știe exact, dar acum e sigur că numărul lor s-a dublat. Dacă Uniunea Europeană ne spune că ar fi bine să avem 2.000-3.000 de urşi, ce facem cu restul de 9.000? Eu propun să împărțim 1000 la nemți, 800 la francezi etc”, a explicat prinţul Dimitrie Sturdza, potrivit realitateaoltului.ro.

Ursul Arthur, considerat cel mai mare urs brun din România, a fost ucis în luna aprilie în pădurile din Covasna. Principalul suspect este prinţul austriac Emanuel de Liechtenstein, care ar fi plătit 7.000 de euro pentru această vânătoare. Prinţul a primit derogare pentru a vâna legal, însă el ar fi trebuit să ucidă o ursoiacă problemă despre care localnicii s-au tot plâns că le face pagube în gospodarii, nu acest exemplar unic în ţară.